Vrtić
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Jedan događaj u vrtiću u Slavonskom Brodu u Hrvatskoj uzdrmao je javnost. Majka Zrinka Krištof Mihajlović iz Slavonskog Broda podelila je na društvenim mrežama fotografiju svoje 15-mesečne ćerke sa modricama, izazivajući zabrinutost i ogorčenje među ljudima.

Majka je opisala situaciju u kojoj je došla po dete uobičajeno vreme, ali je bila iznenađena kada joj je vaspitačica rekla da je dete zaspalo i ponudila joj opciju da ga ostavi da spava. Kada je majka došla po dete, primetila je ozbiljne modrice i ogrebotine na detetovom licu, što ju je duboko uznemirilo i navelo na hitnu reakciju.

 

 


Nedostatak nadzora u vrtiću postao je očigledan kada je majka otkrila da je u vreme kada se dete povredilo, u grupi od 20 dece jasličke dobi, bila prisutna samo jedna vaspitačica. Ova činjenica izazvala je opravdanu zabrinutost među roditeljima i javnosti.

Majka je odmah odvela dete u bolnicu gde je obavljena detaljna medicinska procena, koja je srećom pokazala da nije bilo preloma kostiju glave. Ona je takođe obavestila direktorku vrtića i policiju o incidentu, što je pokrenulo istragu i disciplinske mere.

Zabrinuta majka ističe da je svesna da se propusti mogu dogoditi, ali ističe da nepoštovanje propisanih protokola u vrtiću nije prihvatljivo. Ona apeluje na roditelje da budu pažljivi i proaktivni u zaštiti svoje dece u vrtiću, te da odmah reaguju i traže odgovore ako primete bilo kakve povrede ili sumnjive situacije.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading