Samit BRIKS-a 2024
Foto: AP/Foto:AP


Predsednik Rusije Vladimir Putin je na bilateralnim sastancima sa stranim liderima detaljno govorio o situaciji oko Ukrajine, ističući uspehe ruskih snaga, izjavio je za NTV portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Mnogo se razgovaralo o Ukrajini tokom jučerašnjih bilateralnih razgovora, kojih je bilo mnogo. Po pravilu, deo koji se odnosi na ukrajinsku krizu prisutan je na dnevnom redu svakog sastanka", rekao je Peskov.

Predsednik daje jasne ocene o trenutnom stanju stvari i izgledima za rešavanje, konstatujući nespremnost ukrajinske zemlje da vodi bilo kakve pregovore i veoma pozitivnu dinamiku na frontu za Oružane snage Rusije, naglasio je Peskov.

Peskov je rekao da mnoge zemlje izražavaju želju da aktivnije doprinose rešenju i izražavaju spremnost da budu posrednici, što „nailazi na dobrodošlicu“. "Mi pozdravljamo takve napore, ali dalje treba da vidimo šta će iz toga proizaći", zaključio je predstavnik Kremlja.

Putin je juče, na marginama samita BRIKS-a, održao odvojene sastanke sa liderima Kine, Indije, Južne Afrike i Egipta. Takođe se sastao sa direktorom Nove razvojne banke Dilmom Rusef.

Sastanci su prilika da se Putin izjasni o situaciji u Ukrajini, ali i da izrazi podršku drugim zemljama koje žele da aktivno doprinesu rešavanju krize. Očigledno je da je pitanje Ukrajine visoko na agendi ruskog lidera, kao i da su njegove ocene o trenutnoj situaciji veoma jasne.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading