Francuska policija
Foto: AP/Thibault Camus (STR)

Dečak koji ima samo 5 godina je upucan u glavu nakon što je u subotu uveče više puta pucano na automobil koji je vozio njegov otac. Njegov otac je poznat policiji zbog trgovine drogom. Dečak je bio na zadnjem sedištu automobila u blizini Rena (Il i Vilen), na zapadu Francuske.

Prema prvim informacijama, sve se odigralo između 22.00 i 22.30 časova na kružnom toku u mestu Pace. Kako je saopštilo javno tužilaštvo u Renu, otac je odveo sina "kod majke koja živi u drugom kraju". Kad je otac s detetom u kolima krenuo u tom smeru, automobil je počeo da ga prati.

Prema očevoj verziji, koju je Le Parisien uspeo da sazna od policijskih i žandarmerijskih izvora, u drugom vozilu, tipa „pežo 3008”, koje ih je jurilo, nalazili su se „ljudi sa kapuljačama”. U blizini ovog mesta su nekoliko puta otvorili vatru „u njihovom smeru”, pogodivši gepek i zadnje staklo. Na automobilu koji je vozio otac vide se brojne rupe od metaka, potvrđuju u Žandarmeriji.

Otac je nepovređen, ali „u stanju šoka“, odmah obavestio Hitnu pomoć, podvlači policijski izvor, i žandarmeriju, dok je drugo vozilo pobeglo.

Dete u teškom stanju

Dete je pogođeno sa „dva projektila u glavu“, precizira zamenik tužioca Rena Žan-Mari Blin u saopštenju za javnost.

On je hitno hospitalizovan u subotu uveče u bolničkom centru Ren, saopštila je žandarmerija. Ove nedelje, javni tužilac u Renu rekao je da je dečak i dalje ugrožen.

Otvorena istraga

Ova potera bi mogla biti povezana sa pucnjavom u vezi sa trgovinom drogom koja se dogodila u subotu ujutro u okrugu Maurepas, gde otac živi. Prema rečima zamenika tužioca, istog jutra u ovom naselju došlo je do „rafalnih paljbi“, „gde je primećena grupa muškaraca sa kapuljačama kako kruži po kraju, a jedan od njih je nosio puškomitraljez".

Ova pucnjava zahtevala je, prema istom izvoru, „intervenciju RAID službi i izvršeno je oko dvadesetak hapšenja koja su dovela samo do provere identiteta, sa izuzetkom jedne osobe koja je privedena policiji”. U istom naselju, precizira tužilaštvo, „nađen je još jedan povređen muškarac, žrtva tuče”. On je „trenutno hospitalizovan i očekuje se da će uskoro biti saslušan“.

Policijskim službama DCOS-a u Renu zaplenjena je istraga o optužbi za „pokušaj ubistva od strane organizovane bande, sa oružjem kategorije A, namerno nasilje na sastanku sa potpunom nesposobnošću za rad više od osam dana“.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading