Istinsko obecanje 3
Foto: Printscreen/Printscreen

Izrael tvrdi da su napadi bili usmereni na objekte za proizvodnju raketa i da su izvedeni zbog kontinuiranih napada Irana i njegovih saveznika, prenosi portal Oneindia.

Zvaničnici Irana izrazili su duboko nezadovoljstvo izraelskim akcijama i obećali su proporcionalan odgovor koji smatraju neizbežnim.

 

 

Izrael je izjavio da su njegovi napadi bili precizni i ciljali isključivo vojne lokacije u Iranu. Izraelski zvaničnici upozorili su da će svaki pokušaj ugrožavanja Izraela biti suočen sa ozbiljnim posledicama, naglašavajući da su spremni da se brane, kako ofanzivno, tako i defanzivno, radi zaštite države i građana Izraela.

Šta je Operacija "Istinsko Obećanje"?

Operacija "Istinsko Obećanje" prestavlja seriju iranskih vojnih odgovora na akcije Izraela u regionu. 

Svaki put kada Iran upotrebi ovaj naziv za operaciju, to najavljuje odlučan i snažan odgovor na ono što smatra izraelskom agresijom.

U najnovijem slučaju, Operacija "Istinsko Obećanje 3" dolazi nakon izraelskih vazdušnih napada u kojima su poginula dva iranska vojnika i uništeni vojni objekti.

Prema iranskim zvaničnicima, odgovor će biti proporcionalan i predstavlja, kako kažu, "neizbežan" korak u odbrani iranskih interesa.

 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading