RUSI SPREMNI DA ZADAJU SMRTONOSNI UDARAC Ogroman broj trupa opkolio Ukrajinu: "Ruska invazija moguća i za vreme OLIMPIJSKIH IGARA" (FOTO)
Printscreen

Ovo je danas izjavio američki državni sekretar Entoni Blinken. U međuvremenu, objavljeni su novi satelitski snimci koji pokazuju još veći broj ruskih trupa na Krimu, u Belorusiji i zapadnoj Rusiji.

Govoreći na konferenciji za novinare u Melburnu nakon sastanka grupe Kvad, Blinken je rekao da će Vašington nastaviti da povlači osoblje iz svoje ambasade i ponovio poziv Stejt departmenta američkim građanima u Ukrajini da odmah napuste tu zemlju, preneo je Rojters.

 

 

Kvad je neformalna grupa koju čine SAD, Australija, Indija i Japan.

"Jednostavno rečeno, nastavljamo da primećujemo veoma zabrinjavajuće znake ruske eskalacije, uključujući nove snage koje stižu na ukrajinsku granicu", istakao je Blinken.

"Kao što smo ranije rekli, nalazimo se u trenutku kada bi invazija mogla da počne u bilo kom trenutku i da bude jasno, to uključuje i za vreme Olimpijskih igara", dodao je on.

 

 

Rusija je rasporedila više od 100.000 vojnika u blizini granice sa Ukrajinom i negira optužbe Zapada da možda planira da izvši invaziju na tu zemlju.

Zimske olimpijske igre održavaju se u Pekingu do 20. februara.

SVE ZBOG PUTINA Amerika posejala seme razdora u EU!

Prethodno je američki predsednik Džo Bajden pozvao američke državljane da što pre napuste Ukrajinu i rekao da SAD neće slati vojsku da spasava one koji ostanu.

Rusija nije otkrila koliko je trupa rasporedila i poručuje da ima pravo da pomera snage unutar svoje teritorije kako joj odgovara, insistirajući na tome da takve akcije ne predstavljaju spoljnu pretnju.

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading