JUTJUB BLOKIRAO RT I SPUTNJIK U EVROPI Blokirani ruski mediji u Evropi
Alo!/M. Š.

„Zbog rata koji je u toku u Ukrajini odmah blokiramo Jutjub kanale u celoj Evropi povezane sa RT i Sputnjikom. Biće potrebno vreme da naši sistemi ovo u potpunosti realizuju“, saopštila je evropska kancelarija „Gugla“ na Tviteru.

Blokiran je i Jutjub kanal Sputnjika Srbija, a kolege iz evropskih redakcija potvrđuju da su i njihovi Jutjub kanali blokirani.

JUTJUB BLOKIRAO RT I SPUTNJIK U EVROPI Blokirani ruski mediji u Evropi

Foto: Alo/ilustracija

 

 

Ovaj potez usledio je nakon najave predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen da Evropska unija namerava da zabrani ruske medije u državnom vlasništvu, uključujući Sputnjik, RT i njihove filijale, u okviru novih sankcija uvedenih Rusiji u vreme njene vojne operacije u Ukrajini.

U ponedeljak je Instagram, Meta (ranije Fejsbuk), ograničio pristup novinskoj agenciji Sputnjik i RT-u širom Evropske unije.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“, da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.

Kasnije je Ministarstvo odbrane Rusije naglasilo da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading