ŠTA SE KRIJE IZA SLUČAJA ABRAMOVIČ? Lukavi plan: Prodao svoju zemlju i prijatelja Putina kako bi se lažno dodvorio Britancima!
EPA/ANDY RAIN

Rusi su dobili nekoliko jakih šamara, svi se utrkuju ko će pre da im uvede zabranu, ali to nije sve. Jedna izdaja dogodila se i u njihovim redovima.

Roman Abramovič, čovek koji važi za prijatelja Vladimira Putina, rešio je da okrene leđa svom narodu. 

Pod velikim pritiskom vlasti u Velikoj Britaniji, rešio je da proda Čelsi. Posle mnogo godina, stavio je svoj klub na "berzu" i rešen je da sve uradi vrlo brzo i bez mnogo čekanja.

ŠTA SE KRIJE IZA SLUČAJA ABRAMOVIČ? Lukavi plan: Prodao svoju zemlju i prijatelja Putina kako bi se lažno dodvorio Britancima!

EPA-EFE/ANTHONY ANEX

 

 

Pošto se našao na udaru,rešio je da odigra na drugu kartu. Kako bi izdigao sebe, odlučio je da "proda" svoju zemlju.

ČELSI DOBIJA NOVOG VLASNIKA? Švajcarac potvrdio: Dobio sam poziv, ponuđeno mi je da kupio klub!

- Neću tražiti otplatu bilo kakvih kredita. Za mene ovo nikada nije bila stvar novca ili posla, već čista strast prema fudbalu i ovom klubu. Štaviše, dao sam instrukcije svojim ljudima da osnuju dobrotvornu fondaciju u koju će biti doniran sav neto prihod od prodaje. Fondacija će biti za dobrobit svih žrtava rata u Ukrajini. Ovo uključuje obezbeđivanje ključnih sredstava za hitne slučajeve, kao i podršku dugoročnom radu na oporavku od rata - između ostalog piše u saopštenju koje je prosledio Abramovič.

KO JE MOĆNA RUSKINJA MARINA? Evropski mediji bruje o njoj: Žena koja se nikoga ne plaši!

Romanovo bogatstvo je procenjeno na 15 milijardi evra. Većinski je akcionar Evraza (rudarska i čeličanska grupa) a vrednost njegovog udela pala je za nekih 600 miliona evra od početka rata u Ukrajini.

Šta je pozadina? Čini se da je suviše lako pustio klub u kojem je uradio mnogo toga. Uložio je ogroman novac, stvorio moćan Čelsi, ali... Okrenuo je leđa narodu i prijatelju Putinu.

Da li je vredelo? Pokazaće vreme... Jedno je sigurno, nije ovo Abramovič uradio zato što mu je stvarno žao, njegovi ciljevi su mnogo veći, a Rusija mu sigurno nije ni u mislima.

Bonus video:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading