ŠOJGU NA APARATIMA? Ruski ministar odbrane nakon srčanog udara može da ostane invalid
Sajt predsednika Rusije

Rusko-izraelski biznismen, Leonid Nevzlin, izjavio je da je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu doživeo jak srčani udar, a prema njegovim rečima, ruski ministar odbrane bi "mogao da ostane i invalid". 

Šojgu, koji je deceniju bio Putinova desna ruka i vođa ruske vojske, bio je navodno oslonac komandovanja u ranim nedeljama rata u Ukrajini, ali je nedavno nestao sa redovnih brifinga u Kremlju. Postojale su sumnje o tenzijama između Putina i Šojgua krajem marta zbog sporog napredovanja invazije, a američki obaveštajci sugerišu da su se njih dvojica posvađali kada je Putin saznao za razmere ruskih gubitaka u Ukrajini.

Doneta je nova odluka - Alo.rs

Smatra se da je Šojgu (66) sada na intenzivnoj nezi nakon što je doživeo jak srčani udar koji "nije mogao da se desi prirodnim uzrocima“, prema rečima Leonida Nevzlina.

Šojgu je poslednji put viđen u sredu na video-konferenciji sa Putinom i drugim ministrima o razvoju Arktika, ali nije govorio, a postoje spekulacije da Kremlj koristi ranije snimljene snimke Šojgua od njegovog povlačenja iz javnih nastupa pre nekoliko nedelja.

Nevzlin, bivši medijski mogul i najviši naftni direktor, jedan je od nekoliko ruskih biznismena koji su bili primorani da pobegnu kada su bili na meti Kremlja 2003. godine, nakon što je Putin odlučio da zauzme naftnu kompaniju Jukos.

POTONULA KRSTARICA "MOSKVA" - Alo.rs

Osuđen je u odsustvu na doživotni zatvor 2008. godine pošto je Kremlj proganjao najviše rukovodioce Jukosa, a prošlog meseca je objavio da se odriče ruskog pasoša i izjavio da "sve što Putin dotakne umire".

Pozivajući se na izvore u Moskvi, Nevzlin je danas izjavio: "Vest iz mojih izvora u Moskvi: Šojgu je ispao iz igre, može postati invalid ako preživi. Iznenada je dobio jak srčani udar, na intenzivnoj je nezi, priključen je na aparate. Priča se i o raznim uzrocima infarkta", rekao je Nevzlin, prenose ukrajinski mediji.

Sve o situaciji u Ukrajini čitajte OVDE.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Pera

15.04.2022 08:15

Samo im ide od ruke da sklanjaju one koji im smetaju