Šest ruskih balona primećeno iznad Kijeva; Rusija probila front u Lugansku (FOTO/VIDEO)
Alo! Ilustracija J.V.

Najžešće borbe i dalje se vode oko Bahmuta. NATO navodi da Vladimir Putin sprema nove napade i najavljuju jačanje vojne pomoći Ukrajini. 

Kijev poručuje da su mu prioritet borbeni avioni. Američki ministar odbrane Lojd Ostin navodi da Moskva uvodi niz novih trupa na bojno polje. Norveška šalje Ukrajini osam "leoparda 2".

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

Kraj bloga za 357. dan rata u Ukrajini

Udari u Hersonu večeras (FOTO)

23.07  - 

 

 

U Harkovu gori zgrada vojne komande (VIDEO)

22.00

 

 

Rusija probila front u Lugansku

21.18 - Rusija je danas saopštila da je na dve lokacije probila ukrajinske odbrambene linije na istočnom frontu, kao i da su se ukrajinske snage povukle pred napadima na području Luganska.

„Tokom ofanzive, ukrajinske trupe su se nasumično povukle na rastojanje do tri kilometra od prethodno okupiranih linija“, saopštilo je ministarstvo putem aplikacije za razmenu poruka Telegram.

Ministarstvo nije preciziralo u kom delu Luganske oblasti je došlo do ofanzive. Iz kancelarije ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog saopšteno je da su snage Kijeva odbile neke ruske napade u Lugansku, ali je dodala da je situacija u regionu i dalje teška.

ZAPAD NEMA PLAN Šta ako Zelenski odluči da kapitulira?

20.37 - Kolektivni Zapad nije razvio plan u slučaju da ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski odluči da se preda. Na to je skrenuo pažnju politikolog Rostislav Iščenko.

Celu vest pročitajte OVDE.

Šest ruskih balona primećeno je iznad Kijeva

19.45 - Šest ruskih balona primećeno je iznad Kijeva, a većina je oborena pomoću projektila protivvazdušne odbrane, saopštila je danas vojna administracija ukrajinske prestonice.

U saopštenju objavljenom na aplikaciji za razmenu poruka i vesti Telegram, vlasti u Kijevu saopštile su da su baloni možda nosili ugaoune reflektore i opremu za izviđanje, prenosi Rojters.

Prigožin: Artemovsk (Bahmut) može biti okružen u martu-aprilu (VIDEO)

18.22 - Šef PMC Vagner je dodao da bi rokovi mogli biti pomereni zbog isporuke teškog naoružanja Oružanim snagama Ukrajine.

 

 

Šta će biti sa ministrom odbrane Ukrajine kom se "spremala" smena

17.48 - Ukrajinski ministar odbrane Aleksej Reznikov izjavio je danas da ga je predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski zamolio da ostane na sadašnjoj funkciji.

Celu vest pročitajte OVDE.

LEDNI TUŠ ZA ZELENSKOG Ništa od ruskih para

17.15 - Švajcarska je potvrdila da nema zakonskih osnova za prenos zamrznute ruske imovine Ukrajini

Oborena američka raketa u DNR (VIDEO)

17.08 - Ruski PVO sistemi oborili su američku antiradarsku raketu AGM-88 HARM na nebu iznad Makijevke u DNR.

 

 

UKRAJINI SE OTVARA ŠANSA ZA PREOKRET! Američki ministar odbrane otkrio stanje na bojnom polju!

16.50 - Ministar odbrane SAD Lojd Ostin izjavio je danas da Ukrajina ima stvarno dobre šanse da preuzme inicijativu na bojnom polju.

Celu vest pročitajte OVDE.

"Grad" je udario na još jedno skladište OSU (VIDEO)

16.30

 

 

PMC "Vagner" preuzeo kontrolu nad autoputem Artemovsk - Slavjansk

15.57 - Sada se radi na oslobađanju Paraskovijevke. Ruski borci su uspeli da očiste položaje 30. brigade i 17. brigade Oružanih snaga Ukrajine, koje su bile zadužene za držanje puta.

 

 

UNIŠTEN ODRED UKRAJINSKIH MILITANATA Ruski izviđači krenuli u žestoku akciju (VIDEO)

15.20 -  Na Telegram kanalu "Vesti sa fronta" objavljen je video akcije ruskih izviđača u Donbasu.

Celu vest i snimak pogledajte OVDE

Stoltenberg: Zemlje članice više da troše za odbranu

Šest ruskih balona primećeno iznad Kijeva; Rusija probila front u Lugansku (FOTO/VIDEO)

Tanjug

 

 

14:46 - Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je danas da još nisu doneti zaključci o novom dogovoru za troškove odbrane, ali je dodao da zemlje članice Alijanse moraju više da ulažu u tu oblast. ''Očigledno je da treba da trošimo više'', rekao je on nakon sastanka sa ministrima odbrane zemalja članica NATO-a u Briselu, prenosi Rojters.

MO RF: Grupa Vostok porazila ukrajinske snage kog Uglejdara

13:58 Grupacija ruskih trupa „Vostok“ nanela je poraz jedinicama Oružanih snaga Ukrajine u oblasti Ugledara u Donjeckoj Narodnoj Republici, saopštilo je Ministarstvo dobrane Rusije

Eksplozije iznad Kijeva

13:34 Ukrajinski Telegram kanali prijavljuju dejstvo PVO sistema na nebu iznad Kijeva.

Borelj: Ne razumem one koji su za prekid isporuka oružja Kijevu

12:38 Šef evropske diplomatije Žozep Borelj izjavio je poslanicima EP da ne razume one koji žele da obustave vojne isporuke Ukrajini zarad postizanja mira.

- Neki ljudi misle da je rešenje da se zaustave vojne isporuke Ukrajini. Iskreno, ja ovo ne razumem... Ne razumem takvu naivnost levice, imam prijatelje koji tako misle - rekao je Borelj.

Finski ministar odbrane: Finska i Švedska treba da zajedno uđu u NATO

11:10 Ministar odbrane Finske Miko Savola izjavio je danas u Briselu da bi za sve NATO članice bilo bolje da Švedska i Finska uđu u NATO zajedno, a ne jedna posle druge.

Rogov: Kijev planira ofanzivu u Zaporožju

09:56 Ukrajinske trupe nameravaju da pokušaju da preseku kopneni koridor do Krima organizovanjem  ofanzive u Zaporoškoj oblasti, izjavio je član Glavnog saveta administracije Zaporoške oblasti Vladimir Rogov.

Stiže američka tehnika za Ukrajinu

08:20 Na društvenim mreža pojavili su se snimci iz nemačke luke Bremerhafen, gde stiže američka vojna tehnika za Ukrajinu. U luci se nalazi 60 borbenih vozila pešadije „bredli“ i 280 jedinica druge tehnike.

Moskva: Kijev sprema veliku provokaciju uoči Generalne skupštine UN 22. februara

07:20 Ruski zajednički koordinacioni centar za humanitarni odgovor saopštio je danas da Kijev, "koji podržavaju SAD", sprema provokaciju "velikih razmera" uoči 11. specijalne sednice Generalne skupštine Ujedinjenih nacija kako bi optužio Rusiju da krši nuklearnu bezbednost tokom rata u Ukrajini.

Kijev evakuiše državne institucije iz Bahmuta

07:15 Kijev evakuiše državne institucije i preduzeća iz Časova Jara kod Artemovska (ukrajinski naziv – Bahmut) u Donbasu, rekao je vojni ekspert, potpukovnik LNR u penziji Andrej Maročko.

- Tokom proteklog dana, od 00:00 14. februara do 00:00 15 februara, u posledicama granatiranja ukrajinskih oružanih snaga na teritoriju Donjecke Narodne Republike, povređeno je 5 civila - prenosi Telegram kanal glavnog štaba. Odeljenje je u utorak izvestilo da je tokom dana u ukrajinskom granatiranju u republici povređeno i pet civila.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading