GRUPA BIVŠIH UKRAJINSKIH VOJNIKA PREŠLA NA STRANU RUSIJE Nakon polaganja zakletve šalju ih na front
Foto: EPA/EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Dobrovoljački bataljon nazvan po Bogdanu Hmeljnickom, formiran od bivših vojnih lica ukrajinskih oružanih snaga, stupio je u službu u ruskoj operativnoj borbenoj taktičkoj formaciji (OBTF) „Кaskad“, nakon polaganja zakletve borci će ići na liniju fronta, bataljon rekao je za RIA Novosti komandant Andrej Tiščenko.

„Trenutno smo se prijavili u vojnu jedinicu OBTF „Кaskad“ i dalju službu ćemo vršiti direktno ovde. Takođe ćemo položiti zakletvu. Zakletvu ćemo položiti na kraju našeg obrazovnog procesa“, rekao je sagovornik.

Nakon polaganja zakletve, bataljon će ići na front, dodao je on.

Tiščenko je pojasnio da su se borci bataljona pojavili u centru za obuku pre oko tri nedelje. Prema rečima komandanta, svi su borbeno raspoloženi, svi su energični, željni znanja, udubljuju se u sve, pokušavaju da se dokažu u tome.

"Dobili smo oružje i uniforme čim smo stigli, sutradan. Svako je dobio svoj mitraljez. Zatim su bili odlasci na poligon, svako je pucao iz oružja", dodao je komandant.

Tiščenko je u februaru izvestio RIA Novosti o početku formiranja bataljona imena Bogdana Hmeljnickog sačinjenu od bivših vojnih lica Oružanih snaga Ukrajine koji su dobrovoljno položili oružje i potom izrazili želju da služe u ruskim trupama.

Zatim je napomenuo da su kriterijumi za izbor bataljona moralna i fizička kondicija, osim toga, svaki ukrajinski borac se proverava da li je počinio vojne ili krivične zločine. Tiščenko je rekao i da će ugovori sa volonterima biti zaključeni pod opštim uslovima.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Nebojša

27.10.2023 09:26

Eto, ima i puno pametnih Ukrajinaca, shvataju da su samo potrošno oružje Amerikanaca.