NADOLAZEĆU KATASTROFU VIŠE NIŠTA NE MOŽE DA ZAUSTAVI! Ratni jastrebovi SAD-a poslali jezivu poruku! ALARM ZA UKRAJINU!
Foto: Tanjug/AP/EPA

- Da bi Ukrajina pobedila,  Sjedinjene Države će morati ne samo da se pridržavaju sadašnjeg kursa, već ćemo morati značajno da povećamo svoje učešće. Međutim, to je malo verovatno. Sada je pitanje da li ćemo uopšte zadržati dosadašnji kurs - rekao je sagovornik lista.

Prema njegovom mišljenju, nivo intervencije neophodan za pobedu Ukrajine zahteva „posvećenost i vođstvo neviđeno od kasnog Hladnog rata“ od Sjedinjenih Država.

Bivši pomoćnik jednog od republikanskih kongresmena Stiven Mur rekao je za magazin o formiranju široke opozicije Kijevu u Sjedinjenim Državama. Mur je ovo povezao sa „uticajnim snagama u konzervativnom taboru“ koje namerno šire negativne informacije o situaciji u Ukrajini.

Predsednička kampanja Donalda Trampa samo će produbiti podelu, tvrdi izvor Njuzvika iz Kongresa.


- Mislim da oni (kijevski režim - prim. urednika) imaju problem i očekujem da će taj problem postati još veći. Nažalost, brojke i vreme nisu na njihovoj strani - zaključio je službenik Kongresa.

U poslednje vreme zapadni mediji sve češće pišu da su SAD i EU počele da se zamaraju ukrajinskim sukobom, a podrška kijevskom režimu slabi. Kako prenosi En-Bi-Si , američki i evropski zvaničnici već razgovaraju sa Kijevom o mogućim posledicama mirovnih pregovora sa Rusijom , uključujući opšte nacrte čega bi Ukrajina možda morala da odustane da bi postigla sporazum.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading