RUSKI SKALPELI STIGLI NA FRONT Evo koji je njihov zadatak
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

Operateri koji su testirali najnovije bespilotne letelice pozitivno govore o ovom jeftinijem analogu moćnom ruskom dromu "lancet", koji je 17 puta jeftiniji (cena jednog "lanceta" je oko 35.000 evra). U razgovoru sa tvorcima drona, borci su istakli da je "uređaj dobro kontrolisan, veoma poslušan, stabilan tokom leta i lak za nišan".

Borci takođe primećuju jednostavnost proizvoda u pripremi za let. "Skalpel" je dizajniran sa ciljem da deluje u takozvanom "bezbednosnom džepu" Oružanih snaga Ukrajine, gde ruska artiljerija ne može da dosegne, a konvencionalni dronovi ne mogu da dolete, dok je ciljani domet prekratak za rakete. 

Prva serija isporučena na liniju fronta iznosila je samo 15 uređaja - u ovom trenutku se može proizvesti do 20 takvih dronova mesečno.

Prema rečima dizajnera, "skalpel" će biti usavršavan, pre svega njegova kamera, kao i sistem za 'hvatanje' mete i navođenje na metu putem video zapisa. Domet leta novog ruskog drona je 40 kilometara, brzina krstarenja je 120 kilometara na sat.  

BONUS VIDEO

@alo_portal JERUSALIM - sveti grad! Jedan je od najstarijih gradova na svetu! Danas je Jerusalim grad tuge. Ali ostaje grad nade i sveti grad… #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #fyp #foryou #viral #jerusalim #jerusalem #izrael ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading