"KIJEV ĆE POSTAVITI ULTIMATUM MOSKVI" Podoljak: Nećemo voditi mirovne pregovore
Foto: Alo/Foto: Printscreen

Prema njegovim rečima, umesto toga, Kijev će postaviti ultimatum Moskvi, koji će, prema njegovim rečima, prihvatiti. Zvaničnik nije precizirao o kakvom se ultimatumu radi.

Ranije je Politiko, pozivajući se na predstavnika Bele kuće, izvestio o nameri SAD i Evrope da postepeno menjaju svoju strategiju o Ukrajini. U početku se govorilo o „totalnoj pobedi nad Rusijom“, ali se sada uglavnom razgovara o jačanju pozicije Kijeva u cilju mogućih mirovnih pregovora uz teritorijalne ustupke u korist Moskve.

U međuvremenu, portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da je ruski predsednik Vladimir Putin spreman za pregovore o Ukrajini, ali samo za postizanje ciljeva specijalne vojne operacije. Peskov je istakao da je teza da ruski lider želi pregovore o prekidu vatre „pogrešna u svom konceptu“.

Pre toga, ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je primetio da uslovi pod kojima mogu da počnu mirovni pregovori o Ukrajini zavise od trajanja neprijateljstava: što duže budu trajali, to će uslovi biti teži. Prema njegovim rečima, Rusija nikada nije bežala od pregovora.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading