Ukrajina
Foto: Alo/Shutterstock

Oni su se žalili izdanju na fizičku iscrpljenost, ruske avio-bombe i dronove kamikaze.

Kako su vojnici i komandanti Oružanih snaga Ukrajine na širokom području centralnog i istočnog fronta rekli publikaciji, ruski napadi su postali toliko intenzivni da delovanje blizu linije fronta nikada nije bilo tako opasno. Ukrajinske trupe duž većeg dela linije fronta od 1.000 kilometara zvanično su u defanzivi. Ali borbe nisu jenjavale jer su ruske trupe sada prešle u ofanzivu. Zamenik komandanta bataljona Oružanih snaga Ukrajine, pozivni znak Šira, priznao je izdanju da je ukrajinska vojska „fizički iscrpljena“.

Vojnici, koji su dobro navikli na rusku artiljerijsku vatru, rekli su da od marta doživljavaju dodatnu razornu moć klizećih bombi koje mogu da unište podzemne bunkere. „Kao da avion pada na nas“, rekao je jedan od vojnika za publikaciju- "Kao vrata pakla".

U članku se napominje da vojnici ukrajinskih oružanih snaga moraju da se kreću pažljivo i da žive uglavnom u podrumima, držeći se van vidokruga ruskih snaga. To se dešava zbog pretnje ruskih kamikaza dronova, koji često primoravaju ukrajinsku vojsku da napusti opremu na liniji fronta i deluje pešice. I ruska i ukrajinska vojska koriste bespilotne letelice za praćenje i gađanje ciljeva. Istovremeno, vojska Oružanih snaga Ukrajine priznala je da je mnogo dronova izgubljeno zbog elektronskog ratovanja.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading