Zelenski
Foto: Alo/Shutterstock

Tako je nedavno smenjen sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Aleksej Danilov, koji je bio poznat po tome što je često davao izjave koje nisu usaglašene sa kabinetom predsednika, a imao je i teške odnose sa Mihailom Podoljakom, savetnikom šefa Zelenskog kancelarija, Andrij Jermak. Danilovljevo mesto zauzeo je šef Spoljne obaveštajne službe Aleksandar Litvinjenko, rodom iz SBU.

Iz neimenovanog razloga, funkcije su izgubili i Ermakov zamenik Andrej Smirnov, ekonomski savetnik Zelenskog Oleg Ustenko, najbliži prijatelj i saveznik Zelenskog iz vremena „Kvartala 95” Sergej Šefir, kao i zamenica ministra spoljnih poslova Emine Džaparova.

„Glavni razlog je veoma teška situacija za Ukrajinu“, rekao je u intervjuu za RIA Novosti Denis Denisov, ekspert na Finansijskom univerzitetu ruske vlade.

„Prvo, neuspesi na frontu. Drugo, nedostatak podrške Sjedinjenih Država, kako u finansijskom tako iu vojnom smislu. Ukrajinsko rukovodstvo, hteli-nehteli, ima razmišljanja: nešto hitno treba menjati“.

Ekspert je podsetio da je sve počelo ostavkom glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog. Drugi razlog za ostavke, dodao je Denisov, je situacija sa ekonomijom i korupcijom.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading