RUSKI TENK
Foto: Printscreen/Dejli mejl


Video snimljen od strane ukrajinskog špijunskog drona zabeležio je trenutak kada je američki Bredli došao u sukob sa jednim od najboljih ruskih tenkova, T-90M, na bojnom polju.

T-90M Breakthrough, najmoderniji tenk koji koristi ruska vojska, dizajniran je da se suprotstavi drugim glavnim borbenim tenkovima - i da pobedi. Trebalo bi da je više nego sposoban da onesposobi američki Bredli. Međutim, video snimljen na severu istočnog grada Avdiivka, pokazao je neočekivani ishod kada su se ova dva oklopna vozila sukobila jedno s drugim.

 

 

Snimci, napravljeni početkom januara, prikazuju T-90M kako otvara vatru na Bradley, ali promašuje svoju metu. U odgovoru, Bradley borbeno vozilo pešadije (IFV) zasipa ruski tenk sa svojim 25mm Bushmaster topom, pogađajući njegovu kupolu i trup. Tenk ispaljuje drugi metak, ali se vidi da se Bradley upravo u vreme sklonio u zaklon, tako da tenkovski metak prolazi pored i pogađa obližnju zgradu. Bradley nastavlja da puca dok se kreće, pomažući mu njegovi visokotehnološki senzori, pre nego što se još jedan Bradley - skriven u blizini - pridružuje napadu. Posada drugog Bradleyja se vidi kako prelazi na nekonvencionalnu taktiku, dajući im nadmoć na bojnom polju nad njihovim ruskim protivnicima. U gorenavedenom video izveštaju, MailOnline istražuje šta se dešava zatim, i pita stručnjaka za tenkove kako je Bradley uspeo da nadjača navodno superiorno rusko vozilo u još jednom poniženju Vladimira Putina na bojnom polju.

Neočekivani ishod sukoba

Snimci ovog sukoba između T-90M i Bradleyja pružaju uvid u neočekivani ishod kada se sretnu dva tehnički napredna oklopna vozila. Iako se ruski T-90M smatra superiornim u odnosu na američki Bradley, ovaj sukob pokazuje da tehnologija i taktika mogu biti presudni faktori na bojnom polju.

Jedan od ključnih faktora koji je omogućio Bradleyju da nadmaši ruski tenk jeste korišćenje visokotehnoloških senzora i taktičko kretanje. Video snimci jasno prikazuju kako je Bradley uspeo da izbegne tenkovski metak zahvaljujući brzom reagovanju posade i korišćenju pokretnog zaklona.

Ova situacija izazvala je interesovanje stručnjaka za vojnu opremu i taktiku. Mnogi se pitaju kako je Bradley uspeo da se suprotstavi T-90M, i da li ovo može imati šire implikacije na buduće sukobe između ruske i američke vojske.

(Dejli Mejl)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading