OSLOBOĐEN ČASOV JAR! Ruske jedinice grupe "JUG" potpuno oslobodile oblast Novi!
Foto: AP/AP Photo/LIBKOS, File


Rusko Ministarstvo odbrane je saopštilo da su jedinice grupe trupa "Jug" uspešno oslobodile oblast Novi, kao i naselja Časov Jar u Donjeckoj Narodnoj Republici. Ovo predstavlja značajan prodor na frontu i potvrđuje sposobnost ruskih snaga da efikasno deluju na terenu.

 

 


Strateški značaj Časovog Jara

Časov Jar se ističe kao izuzetno važna strateška tačka za Ukrajinu, s obzirom na to da su okolni putevi od velikog značaja za snabdevanje jedinica Oružanih snaga Ukrajine i njihovih plaćenika. Osim toga, uspeh u osvajanju ovog područja približio bi Rusiju ostvarenju jednog od svojih naglašenih ciljeva – oslobođenju čitave Donjecke oblasti.

Jedinice trupa "Jug" su uspele da potuku neprijateljsko ljudstvo i tehniku u naseljenim mestima Vasjukovka, Kalinjina, Konstantinovka, Krasnogorovka, Rajgorodok i Vesjoli Gaj. Ova pobeda predstavlja značajan korak ka jačanju ruske pozicije u regionu.

Tokom kontrabaterijske borbe, ruske snage su uspele da nanesu značajnu štetu neprijateljskoj tehnici. Pogođena je jedna samohodna haubica "akacija", jedna samohodna artiljerijska naprava "gvozdika", haubica "msta-b", tri haubice D-20, top M119 proizveden u SAD, dve stanice za elektronsko ratovanje "enklava-n" i kontrabaterijska stanica proizvedena u SAD AN/TPK-48.

 

 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading