vojnik
Foto: EPA/EPA-EFE/Oleg Petrasiuk / Press service of 24 Mechanized brigade

Oružane snage Ukrajine prebacile su do nekoliko bataljona mobilisanih ukrajinskih državljana u oblast Časov Jar, strahujući da će ruske snage forsirati kanal Severski Donjec-Donbas, rekao je za RIA Novosti potpukovnik Narodne milicije samoproglašene LNR u penziji Andrej Maročko.

- Duž kanala Severski Donec - Donbas, Oružane snega Ukrajine aktivno rade na miniranju obale. Takođe, nekoliko bataljona iz redova mobilisanih građana Ukrajine stiglo je u selo Časov Jar, čiji zadaci uključuju sprečavanje masovnog prelaska vodene barijere od strane naših vojnih lica i njihovo konsolidovanje na suprotnoj obali“, rekao je Maročko, pozivajući se na sopstvene izvore.

Prema njegovim rečima, Kijev aktivno priprema nove pozicije u šumskim pojasevima duž kanala i minira obalu.

Podsetimo,  kako je juče u anallizi stanja na frontu na Jutjub kanalu "Military Summury" (MS) navedno, iz više izvora je obajvljeno da su ruske snage uspele da unaprede svoje pozicije u borbama za Časov Jar.

- Prema dostupnim informacijama, Rusi su zauzelli Marijupansku i Krivanosa ulicu. I prema raznim izvorima sinoć i danas tokom jutra glavna bitka se vodola u ulici Sirova. Najstrašnije borbe su se vodile na liniji ove ulice. I kada su Ukrajinci uočili da gube položaje, počeli su da se povalače ka Zapadu - prene je juče MS.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading