Ruski pilot
Foto: Printscreen/Printscreen

Video, koji je snimio pilot ruskog vazduhoplovstva, na Telegramu je podelio proruski vojni bloger Kiril Fjodorov, koji vodi blog Rat, istorija i oružje.

"Arhivirani snimak pilota, nekoliko sekundi nakon katapultiranja, vađenja uređaja sa 'naprednim multimedijalnim mogućnostima' iz džepa. Uređaj je sasvim slučajno bio u njegovom džepu i, naravno, bio je 'samo za borbena dejstva'. napisao je Fjodorov, koji ima više od pola miliona pretplatnika.

Vojni bloger nije otkrio koja je letelica oborena, kao ni kada i gde je snimak snimljen. Pilot je preživeo, rekao je.

 

 

"P.s. Neću vam reći lokaciju i vreme snimanja“, napisao je Fjodorov. „P.p.p.s. Pilot je živ, bezbedan i uskoro će ponovo krenuti na Ukrajince!

"Na internetu se pojavio snimak ruskog pilota koji je oboren, ali je uspeo da se katapultira. On je telefonom snimio svoj i pad letelice“, rekao je on.

"Kako se katapultiranje dogodilo iznad oblaka i na znatnoj visini, to bi mogao biti pilot lovca Su-30/Su-35 ili bombarder Su-34. Sudeći po smirenom držanju pilota, avion je duboko pogođen. na ruskoj teritoriji".

Ukrajinske snage su tokom rata oborile brojne ruske avione. Šef evropske komande Sjedinjenih Država, general Kristofer Kavoli, rekao je u aprilu da je Moskva izgubila oko 10 odsto svoje avionske flote u ratu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading