RUSKA VOJSKA PALA NA KOLENA, UPALI SU U ZAMKU Evo kako ih je ukrajinska strana u samo par poteza nadmudrila kod Kurska (VIDEO)
Foto: EPA/Foto EPA-EFE/RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE HANDOUT

U analizi na jutjub kanalu "Military Summary" (MS) detaljno je objašnjeno kako su ukrajinski vojnici postavili paklenu zamku za rusku vojsku u oblasti Kursk.

Šta su to Ukrainci prvo udaradili?

Oni su zvali ljude širom ove oblasti, lažno se predstavljaući se kao zvaničana vlast i govorili im:

- Mi smo zvanična vlast u oblasti Kurs i mi tražimo od vas da započenete hitnu evakuaciju.

Kada su ljudi videli kakva je situacija, kada su videli borbe u Kurskoj oblasti i kada ih neko pozove i kaže im da su vlast i da započnu evakuaciju, jasno je zašto su krenuli odmah da se evakuišu.

Kako bi ubrzali ovu evakuaciju, Ukrajinci su započeli bombardovanje gradova i drugih mesta duboko u oblasti Kursk, najviše napada je izvšeno na glavnom putu za snabdevanje Kurska.

Glavna cilj ovih napada je bio da stvore paniku i da pirmoraju civile da napuste svoje kuće, da krenu što pre u evakuaciju. 

Na narednom snimku možete videti kako su ukrajinci gađali puteve.

Kako se navodi na ovom snimku, navodno se vidi i ruski konvoj koji je uništen u napadu.

Ali ova informacija o uništavanju ruskog konvoja ne može da se potrvdi sa sigurnošću. Vozač koji je zabeležio ovaj video snimak tvrdi da se čula naknadna eksplozija što bi moglo da bude oružje ruske vojske koje navodno pogođeno.

U svakom slučaju, nakon što su ukrajinski vojnici počeli da bombarduju glavni put koji prolazi kroz Kursku oblast ruski građani su se hitno dali u beg. 

- Stvorila se velika gužva i ruski civili izazvali su kolaps na putu. Na taj način blokirana je logistika ruske vojske na glavnom putu. Prakrično su blokirali put kroz koji je ruska vojska planirala da pošalje pojačanje u ovu oblast.

Ovo je omogućilo Ukrajincima do dobiju dodatno vreme i da ojačaju svoje položaje.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading