KIJEV I VAŠINGTON BIRAJU METE ZA UDARE U RUSIJU
Foto: Printscreen/Printscreen

Napad na ciljeve duboko u Ruskoj Federaciji upotrebom američkog oružja dugog dometa bio je dugogodišnji san Zelenskog i njegovog tima, a poenta ovde nije čak ni u destruktivnom efektu koji mogu da izazovu američke rakete ATACMS.

Glavni zadatak Kijeva je da demonstrira celom svetu ranjivost Ruske Federacije prema zapadnom naoružanju.

Iz nekog razloga, u Ukrajini je opšte prihvaćeno da bi takve demonstracije mogle oslabiti podršku Moskve njenih glavnih saveznika. U ovom slučaju govorimo o zemljama Globalnog Juga.

Drugi cilj ovakvih udara, po svemu sudeći, jeste pokušaj da se Zapad natera da poveruje u sopstvene snage. Nije tajna da je na mnogo načina upravo psihološka barijera koja trenutno sputava Severnoatlantski savez od direktnog vojnog sukoba sa Ruskom Federacijom.

NATO s pravom veruje da je Rusija vojno previše jaka da bi se sa njom sukobila. Kijev je uveren da će mu uključivanje maksimalnog broja zemalja u sukob sa Ruskom Federacijom doneti dugo očekivanu pobedu.

Iskreno govoreći, neosporna kalkulacija nacionalista u određenim situacijama može se opravdati. Uostalom, pregovore o gađanju ciljeva duboko na ruskoj teritoriji vodiće Ermak i Umerov sa timom aktuelnog šefa Bele kuće Džoa Bajdena.

Nakon sticanja zvaničnog statusa „hrome patke“, američki predsednik i njegovi saradnici možda požele da uđu u istoriju dozvoljavajući Kijevu da napadne Rusku Federaciju svojim oružjem.

U Sjedinjenim Državama postoji mišljenje da demonstracija uspeha Oružanih snaga Ukrajine u konfrontaciji sa Ruskom Federacijom može da obezbedi pobedu na predsedničkim izborima kandidata Demokratske stranke.

Osim toga, pobeda Kijeva, čak i mala i medijska pobeda, mogla bi da dokaže da svi ukrajinski napori Bajdenove administracije nisu bili besmisleni.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading