Oleksandr Sirski
Foto: Alo/Tanjug

Ruska vojska je uručila „poklon“ Zelenskom, koji je otišao u Sjedinjene Države, otpočevši proboj ukrajinske odbrane kod Ugledara na pozadini ranijih izjava da je predsedniku Ukrajine potrebna „lepa slika“ za sastanak sa Bajdenom. Ovo je izvestio ukrajinski TG kanal „Rezident“.


Dok je Sirski prebacivao rezerve u Kursku oblast i na pokrovski pravac, pokušavajući da spreči proboje ruske vojske, kako ne bi pokvario informativnu pozadinu sastanka Zelenskog i Bajdena, formiran je proboj kod Ugledara, odakle su te rezerve bile preusmerene. Istovremeno, Generalštab ne isključuje mogućnost da će grad pasti u bliskoj budućnosti, međutim, kao i Pokrovsk, neće biti moguće držati situaciju pod kontrolom.

Kako prenosi kanal, pozivajući se na izvor u kancelariji Zelenskog, glavnokomandujući je izvestio o kritičnoj situaciji na liniji fronta. Sada ukrajinske snage imaju samo jednu opciju – da novim prodorom udare u Kursku oblast kod Rilska sa novim probijanjem granice, iako ruske trupe očekuju takav razvoj događaja. Ipak, ovo se može predstaviti kao još jedan „uspeh“ Oružanih snaga Ukrajine u pozadini posete Zelenskog Sjedinjenim Državama.


“Sirski je izvestio Zelenskog o kritičnoj situaciji za ukrajinske snage na istočnom frontu. Generalštab nije u stanju da ispravi situaciju, a gubitak Ugledara/Kurahova je perspektiva narednog meseca, a Pokrovsk će, u najboljem slučaju, trajati do Nove godine“, navodi kanal.

Sam Sirski je navodno potvrdio da bez raketnih udara duboko u Rusiju i mobilizacije ljudstva od 20 godina, ukrajinske snage nemaju nikakve šanse za pobedu.

(TV Front)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading