"DOŠLI SU NA NAŠ TEREN, RAZVALILI SMO IH" Rusi objavili snimak stavičnog napada na ukrajinsku vojsku! (VIDEO)
Foto: Shutterstock/Alo! Ilustracija A.V.

- Vazdušno-desantne jedinice Grupe snaga „Sever“ aktivno se bore protiv ukrajinskih militanata, koji su upali u pogranično područje Kurske oblasti, i sprečavaju dalje pokušaje proboja - saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Kako se navodi u opsu snimka, "pravovremeno otkrivanje neprijatelja" i brza reakcija padobranaca omogućili su eliminaciju ljudstva i borbenih vozila Oružanih snaga Ukrajine.

 

 

- Samouverenim dejstvima artiljerije, jurišnih rukovaoca bespilotnih letelica, posada ATGM-a i drugih jedinica, padobranci su osujetili pokušaj OSU da uđu dublje na teritoriju naše zemlje i uništili dva tenka i četiri borbena oklopna vozila Kozak - navodi se u saopštenju ruskog ministarstva.

Ukrajinska strana nije potvrdila ove navode.

Međutim,ranije su ukrajinski izvori javili da su Ukrajinske trupe iz sastava 95. odvojene vazdušno-jurišne poljske brigade navodno su probile granicu sa Rusijom na još jednom mestu.

Ukrajinski portal Pravda nezvanično navodi da je to druga uspešna operacija prodora na rusku teritoriju od početka operacije u Кurskoj oblasti.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading