Tver
Foto: Printscreen/Printscreen

Ruske snage zauzele su Nevskoe i napredovale u Ugljedaru i Torecku u Donbasu, navode ukrajinski izvori.

Nastavljeni su i napadi dronovima na ukrajinske gradove, a predsednik Volodimir Zelenski kaže da je situacija na frontu veoma teška.

BLOG UŽIVO

Rusi ulažu velike napore da zauzmu Ugljedar, i kreću se ka ističnom delu grada. Grad je već u okruženju ruskih snaga sa tri strane i sada se utvrđuju u višespratnicama na periferiji Ugljedara.

Rusi su napredovali na važnim sektorima fronta i rat bi mogao da se približi velikim gradovima, tvrdi zamenik komandanta ukrajinske Treće jurišne brigade Maksim Žorin.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA 

Istakao je da je dinamika rata sada veoma visoka, a da ruske trupe samo pojačavaju tempo, dok su ukrajinske jedinice iscrpljene i bez zamena.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je da je situacija na frontu teška, nakon što je saslušao izveštaje glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Aleksandra Sirskog i načelnika Generalštaba Anatolija Bargileviča.

"Veoma teška situacija", rekao je Zelenski u video obraćanju naciji.

Naveo je da se "ukrajinski i američki timovi" pripremaju za sastanak Kontakt grupe za odbranu Ukrajine u američkoj vazduhoplovnoj bazi Ramštajn u Nemačkoj, "kako bi se obezbedili rezultati u narednim mesecima i na frontu i na diplomatskom planu”.

Istovremeno, predsednik Rusije Vladimir Putin pohvalio je odlučnost i hrabrost ruskih vojnika na frontu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading