Zelenski
Foto: Alo/Printscreen

Ukrajinske vlasti uhapsile su šeficu Medicinskog centra okruga Hmeljnicki zbog navoda da je za ogromne sume novca pisala medicinska izuzeća za one koji su želeli da izbegnu regrutovanje.

U akciji ukrajiskih vlasti je pored Tatjane Krupe uhapšen i predstavnik stranke Sluga naroda Vladimira Zelenskog u okrugu Hmeljnicki.

Prilikom pretresa kuće Krupe, pronađene su razne valute u ukupnoj vrednosti od čak šest miliona dolara. Pored toga, oduzet joj je nakit i druge dragocenosti.

Transkarpatska agencija Karpati Igaz so navodi da je Krupa pokušala da baci kroz prozor vreće u kojima je bilo pola miliona dolara. Po društvenim mrežama kruži snimak njenog sina kako leži na krevetu koji je prekriven novcem. Autentičnost snimka nije potvrđena

Istražitelji su takođe utvrdili da Krupa poseduje 30 nekretnina u Hmeljnickom, Lavovu i Kijevu; ima devet luksuznih automobila; poseduje hotelsko-ugostiteljski kompleks; ima nekretnine u Austriji, Španiji i Turskoj; i drži još 2,3 miliona dolara na stranim računima.

Zvaničnik stranke Zelenskog optužen je da je iznuđivao muškarce koji su tražili "oznaku" invaliditeta da bi izbegli vojnu službu.

U Krupinoj kancelariji pronađena je falsifikovana medicinska dokumentacija, uključujući spiskove onih koji su izbegavali mobilizaciju sa fiktivnim dijagnozama.

Ispostavilo se i da su svi muškarci u Krupinoj porodici "invalidi", što znači da niko od njih ne može da bude regrutovan. Ukrajinski antikorupcijski sajt "Antikor" navodi da je cela porodica Krupa bila zaposlena kao državni službenici.

Slučaj je izazvao bes u Ukrajini gde regrute otimaju sa ulica, dok zvaničnici izbegavaju odlazak na front i još se, usput, bogate.

(RT.rs)

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading