Severni kavkaz
Foto: Printscreen/Foto: Twitter/printscreen

 

Ruske snage su preuzele naselje Ostrovsko u Donjeckoj oblasti, što otvara put za dalje napredovanje prema Kurahovu i jačanje pozicije na kurahovskom pravcu. Ministarstvo odbrane Rusije potvrdilo je ovu informaciju, javlja Sputnjik.

Iako malo po veličini, naselje Ostrovsko ima strateški značaj zbog svog položaja na reci Vovču. Njegovo zauzimanje omogućava dalji napredak ruskih snaga prema Kurahovu, ključnom naselju u ovom regionu, po kojem je ceo pravac ruske ofanzive i dobio naziv.

Formiranje „kotla“ oko ukrajinskih snaga: Važnost Ostrovskog

Najveći značaj osvajanja Ostrovskog leži u tome što ono gotovo kompletira formiranje tzv. „smrtonosnog kotla“ u kojem se nalazi veliki broj ukrajinskih vojnika.

 Pre nekoliko dana, ruske snage su zauzele naselje Cukurno, a sada i Ostrovsko, čime su gotovo potpuno okružile ukrajinske jedinice u naseljima: Željane Drugo, Hirniku, Izmailovki, Zorjanu, Kurahovki i Aleksandropolju.

Predviđanja analitičara: Ukrajinske snage pred povlačenjem?

Stručnjaci na terenu smatraju da ukrajinske trupe imaju male šanse da zadrže ova naselja zbog nedostatka naoružanja i ljudstva. Prema procenama, ruske snage bi mogle potpuno ovladati pomenutim oblastima u narednih nekoliko nedelja, ili čak i brže.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading