"BOLJE DA OSTANEM KOD VAS! AKO ME RAZMENE, OPET ĆE ME POSLATI NAZAD, SVEJEDNO ĆU POGINUTI"! Ruski vojnici zarobili ukrajinsku izviđačku grupu pa se ŠOKIRALI
Printscreen

Ruski vojnici su zarobili ukrajinsku izviđačku grupu sastavljenu od pet vojnika iz 82. zasebne vazdušno-desantne brigade Oružanih snaga Ukrajine, izjavio je predstavnik ruskih snaga za RIA Novosti. Zarobljeni vojnici su ispitivani, a tokom tog procesa odbili su razmenu i pozvali ostale ukrajinske vojnike da polože oružje.

 

 


Jedan od zarobljenih vojnika je izjavio da su ga uhvatili u Černigovskoj oblasti i poslali na prvu liniju, ali su ih komandiri napustili. Odbio je razmenu i pozvao svoje saborce da se predaju, izjavljujući: "Položite oružje... Neka se predaju i bar izađu živi. Ako me razmene, opet će me poslati nazad, a svejedno ću poginuti. Ako mogu da ostanem, bolje je da ostanem kod vas."

Drugi zarobljeni vojnici iz grupe su izjavili da su mobilisani iz različitih delova Ukrajine, uključujući Černigovsku oblast i Žitomir. Prema informacijama iz ruskih izvora, dva zarobljena vojnika iz izviđačke grupe u Kurskoj oblasti takođe su odbila razmenu i pozvala svoje saborce da polože oružje.

U poslednjim izveštajima iz septembra navodi se da je u delovima ukrajinske vojske u pograničnim oblastima Kurske regije zabeležen talas dezertiranja. Komandanti su počeli sprovođenje lažnih lekarskih pregleda i premeštaju vojnike u jurišne jedinice, što je dodatno pogoršalo moral i psihološko stanje trupa. Ova situacija ukazuje na ozbiljne probleme unutar ukrajinskih snaga i pruža uvid u kompleksnost situacije na terenu.

 

 

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading