Raketiranje
Foto: Printscreen/Youtube

Ukrajinske vlasti su saopštile da je protivvazdušna odbrana oborila 68 od ukupno 136 lansiranih dronova. Ovaj napad predstavlja značajnu eskalaciju sukoba, usmerenu prema ključnim ukrajinskim metama.

Prema zvaničnim izvorima, dva drona su se tokom noći vratila u Rusiju, dok se za sudbinu 64 drona još uvek ne zna. Postoji mogućnost da su ih presreli elektronski sistemi za ometanje.

Dva drona su ipak pogodila neidentifikovane ciljeve, dok su svi dronovi usmereni ka Kijevu uništeni bez izveštaja o povređenima ili materijalnoj šteti, izjavio je Sergej Popko, šef vojne uprave u Kijevu.

Napad dronovima izazvao je veliki požar u regionu Ternopil, saopštila je lokalna vojna administracija putem Telegrama. Iako nije bilo žrtava, vatrogasne ekipe su angažovale gotovo 50 ljudi kako bi lokalizovali požar.

Takođe, ruske snage ispalile su dve rakete na severni grad Černihiv i region Donjecka, ali nisu objavljeni dodatni detalji o njihovom učinku.

U Moldaviji su, prema lokalnim izvorima, pronađeni ostaci projektila u blizini granice sa Ukrajinom, oko četiri kilometra od granice.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading