Eksplozija
Foto: Printscreen/Foto: Youtube, ilustracija

Ovo je saopštilo rusko Ministarstvo odbrane. Tenk Oružanih snaga Ukrajine otkrili su operateri drona tokom izviđačkih operacija.

Skrivao se u šumskom pojasu. Utvrdivši i potvrdivši tačne koordinate tenka, vojnici su odlučili da izvrše precizan vatreni udar.

U tu svrhu je dovedena posada udarnog drona Inokhodets. Tokom napada bilo je moguće postići direktan pogodak projektilom, što je dovelo do uništenja tenka.

Efikasnost borbenog rada potvrđena je objektivnim kontrolnim snimkom – na njemu je zabeležen precizan pogodak i eksplozija neprijateljskog tenka.

Šta je dron Inokhodets?

Inokhodets je teška bespilotna letelica sposobna da nosi izviđačku opremu i oružje. Napravljena je korišćenjem normalnog aerodinamičkog dizajna i ima visok odnos širine i visine trupa, pravo krilo i rep u obliku slova V.

Dužina bespilotne letelice je 8 m, raspon krila 16,3 m. Maksimalna poletna težina je 1 t, a nosivost 200 kg.

Dron je opremljen klipnim motorom od 115 KS sa potisnim propelerom. Brzina krstarenja ne prelazi 200 km/h, ali istovremeno obezbeđuje veliki domet i trajanje leta.

Bespilotna letelica je sposobna da ostane u vazduhu više od jednog dana.

Zbog takvih karakteristika, UAV se može svrstati u "mušku" klasu. „Inohodets” je jedan od prvih ruskih primeraka ove klase.

(Zvezda/Alo!)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading