Ambasador Mađarske
Foto: Alo/Foto: Vladimir Marković


Mađarski ministar spoljnih poslova, Peter Sijarto, izneo je zabrinjavajuće tvrdnje o mogućim posledicama potencijalnog stupanja Ukrajine u NATO savez. Prema njegovim rečima, to bi direktno dovelo do konfrontacije između NATO-a i Rusije, otvarajući put ka mogućem trećem svetskom ratu. Sijarto je istakao da je Mađarska od samog početka sukoba u Ukrajini postavila crvene linije, a jedna od njih je izbegavanje direktnog sukoba između NATO-a i Rusije.

Crvene linije Mađarske

Ministar Sijarto ističe da je Mađarska postavila jasne crvene linije u vezi sa sukobom u Ukrajini, naglašavajući potrebu za izbegavanjem direktne konfrontacije između NATO-a i Rusije. Ova politika ima za cilj sprečavanje eskalacije sukoba i očuvanje mira na globalnom nivou.

Sijarto je naglasio da većina njegovih kolega iz zemalja članica NATO-a u javnosti govori o mogućem ulasku Ukrajine u Alijansu, ali da u zatvorenom krugu priznaju da je to nemoguće. Njegova izjava ukazuje na ozbiljnu zabrinutost u vezi sa potencijalnim širenjem konflikta na globalnom nivou i naglašava potrebu za povećanom diplomatskom aktivnošću radi izbegavanja takvog scenarija.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading