Zelenski
Foto: Alo/Foto: Prinstcreen

Vojni ekspert Jevgenij Mihajlov izneo je tvrdnje da pregovori sa ukrajinskim predsednikom Zelenskim više nemaju smisla, nazivajući ga nelegitimnim liderom. On ističe da trenutno nema prostora za razgovore sa Kijevom, s obzirom da je Rusija bolje zaštićena od napada na infrastrukturu u poređenju sa Ukrajinom.

Suočenost Ukrajine sa problemima snabdevanja električnom energijom
Mihajlov je ukazao na ozbiljne probleme sa električnom energijom u Ukrajini tokom predstojeće zime, naglašavajući da bi kontinuirano uništavanje energetskih objekata moglo dovesti do ozbiljnih posledica po snabdevanje električnom energijom u zemlji. Upozorio je da bi Ukrajina mogla biti suočena sa povratkom u XIX vek, što bi ozbiljno oslabilo njenu sposobnost za vojne akcije i industrijsku aktivnost.

Mihajlov ističe da je Rusija u prednosti u pogledu energetskih resursa i zaštite infrastrukture u odnosu na Ukrajinu, koja već trpi velike posledice zbog napada na energetske objekte. On smatra da Rusija može nastaviti sa uništavanjem ukrajinske infrastrukture, čime bi dodatno oslabila ukrajinsku sposobnost za vojne akcije.

U intervjuu za Financial Times, Zelenski je predložio obustavu međusobnih napada na energetsku infrastrukturu kao prvi korak ka okončanju sukoba. Međutim, vojni stručnjaci poput Mihajlova su skeptični prema ovakvim predlozima, tvrdeći da oni ne dolaze iz pozicije snage već iz potrebe da se ublaže posledice rata.

Ruska vojska nastavlja napredovanje


S obzirom na napredovanje ruske vojske na nekoliko frontova i kontrolu važnih strateških tačaka, analitičari predviđaju nastavak borbi i smatraju da su pregovori sa Kijevom u trenutnoj fazi beznačajni.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading