Bora Đorđevic
Foto: Alo/Vladimir Marković

Legendarni roker, frontmen grupe "Riblja čorba", Bora Đorđević, preminuo je danas u 72. godini.

Legendarni roker ostavio je trag u životima mnogih kolega sa kojima je sarađivao, a Snežana Mišković Viktorija kaže da je nju "zadužio" za ceo život. 

- Svi smo negde bili spremni na to, nakon što smo čuli da je intubiran, jer to znači da su male šanse da se izvuče. Ono o čemu sada razmišljam jeste da je taj čovek mene "zadužio" za ceo život, jer ja živim od njegovog talenta, jer mi je napisao najveće hitove: "Samo teraj ti po svome", "Daj ne pitaj", "Sami, sami"... to su čisti njegovi tekstovi i plus što mi je pomagao kad sam radila prateće vokale u Zagrebu za svoj prvi album - prisetila se rokerka.

Za Viktoriju Bora je bio i ostao veliki pesnik iz kog je kao voda tekla bujica reči. 

- On je čovek koji je pisao kao iz topa. Kad je moja prva ploča završena skupili smo se svi mi autori kod mene u Vladetinoj, gledala sam kada samo ovako okrene tekst i kao lektor ga ispravlja. On je pisao tekst tako lagano, kao voda koja teče. Tu nije bilo mučenja. Imao je onu svoju knjižicu u kojoj je zapisivao ideje, misli, tekstove... On je bio slikovit, konkretan i veliki pesnik -  zaključila je Viktorija, prenosi Informer.

 

Bane Obradović o poslednjim danima Bore Đorđevića

Legendarni roker, frontmen grupe "Riblja čorba", Bora Đorđević, preminuo je danas u 72. godini.

Menadžer grupe, Bane Obradović, uključio se u emisiju uživo i otkrio da se Bora do poslednjeg trenutka borio kao lav.

"Jeste mu bilo loše, ali smo se nadali da će se dogoditi čudo. Borio se kao lav, to su nam rekli lekari. Sve što su mu davali od terapija, činilo se kao da mu je bilo potrebno. Iznenadilo nas je sve, iako smo znali dijagnozu. Žao nam je, on je ipak jedna ozbiljna legenda koja je otišla na nebo, i neka ga anđeli gore čuvaju," drhtavim glasom kaže Bane i objašnjava uzrok Borine smrti:

Bora Đorđevic

ATA Images

 

"Pluća su bila presudna. U jednom trenutku više nije mogao da diše, i sekret koji se skupljao nije mogao da iskašlje. Tada su morali da ga intubiraju i stave na respirator. Na respiratoru je bio deset dana, lekari su mu davali lekove i infuzije. Govorili su da je stabilan, mada je sve vreme spavao. Noćas se stanje naglo pogoršalo i više nije bilo spasa. Preminuo je oko 4 sata ujutru," rekao je Bane.

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading