Radmila Živković
Foto: Alo/Foto: Dejan Briza

Legendarna glumica Radmila Živković preminula je u 72. godini u Beogradu.

Radmila će biti sahranjena 24. septembra na Novom groblju u Beogradu u 14:30 časova, a sada su otkriveni i detalji.

Ona će biti sahranjena u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju, što je potvrdila njena ćerka Bojana Bambić, koja je takođe glumica

Radmila Živković

Foto: Dejan Briza

 

Na komemoraciju je prvi stigao Radmilin bivši suprug Predrag Bambić, a ubrzo nakon njega stigla je i neutešna ćerka naše slavne glimice. 

Komemoraciju je otvorio Bule Goncić, a ubrzo nakon glumca prisutnima se obratio i Ministar kulture Nikola Selaković.

- Naša Rada Živković je bilo zrnce zlata. Njenoj duši je sada sigurno lakše jer odlazi na bolje, lepše, večno mesto. Neverovatna je ta količina žara s kojom je ova žena svetlih očiju radila svoj posao. I najmanjom sporednom ulogom je znala da baci u senku glavne junake. Naša kultura je dobila mnogo, jer ono što je ona pokazala, niko ne može da nam oduzme… Neka joj je večna slava - rekao je, a video prilog možete pogledati iznad teksta.

Podsetimo, Radmila Živković ostvarila je brojne uloge po kojima će biti zapamćena, a mnogi ne znaju da je njena ćerka krenula njenim stopama.

Bojana Bambić preslikana je majka, a još kao tinejdžerka se zainteresovala za glumu.

- Kada sam imala 17 godina počela sam intenzivno da razmišljam čime bih volela u životu da se bavim, otvarajući tako razne profesionalne "fioke", kao poslednju otvorila sam i onu u kojoj je bila gluma. Bojažljivo, budući da sam kao dete glumice i snimatelja odrasla u toj profesiji, znala sam šta ona sa sobom nosi, bez ikakvih iluzija. Pokušavajući tako da sebe vidim u raznim profesijama, shvatila sam da bi me najsrećnijom činila moja sadašnja profesija, i tako sam odlučila da spremim prijemni ispit i pokušam - ispričala je u intervjuu za "Fashion & Lifestyle Magazine".

Alo! / I. R. 

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading