THCF
Foto: Alo/Foto: Vladimir Marković

Stefan Gligorijević i Borko Vujičić Bore, iz poznate beogradske rep grupe THCF, obradovali su mnogobrojne fanove odlukom da dvodecenijsku muzičku karijeru obeleže velikim koncertom u Hangaru, zakazanim za 9. novembar.

Ljubav prema muzici i domovini davnih godina ih je izdvojila na muzičkoj sceni, a oni su u emisiji „U ringu" otvoreno govorili o neverovatnom uspehu na rep sceni, o svojim porodicama, suprugama i deci, ali i o rodoljublju koje ih je često vodilo kroz karijeru.

Usledili su hitovi „Igraj i pobedi” i „Ideš za Kanadu”, što će sigurno biti na repertoaru u Hangaru 9. novembra, kada će Borko Vujičić Bore i Stefan Gligorijević nastupiti pred beogradskom publikom.

THCF

Foto: Vladimir Marković

 

- Odlučili smo da sačuvamo kuće svojih baka i deka, ne morate na selu da se bavite samo poljoprivredom. Putevi se grade, dobra je konekcija sa gradovima. Evo, kum Stefan pravi i rakiju. Ko jednom ode na Kosovo i Metohiju, zauvek nosi utiske koji ne mogu da se procesuiraju tako lako. Patnju, bol i strah našeg naroda upijete kao sunđer i spustite se na zemlju - ispričao je Borko, na šta se njegov prijatelj, kum i kolega nadovezao svojim patrijarhalnim stavom.

- Nije patriotizam da odeš u kafanu i pijan u dva noću pevaš „Vidovdan”. Veći je patriotizam da ne baciš nešto na ulicu i na put kroz prozor automobile, da ne bacaš smeće u reke, da pamtiš legende ove zemlje i nosiš ljubav prema svom narodu, gde god se našao - naveo je Gligorijević.

Da patriotizam pokazuju na delu, svedoči i činjenica da redovno obilaze ceo Kosmet, na kom su snimili neke od svojih najuspešnijih projekata.

THCF

Foto: Vladimir Marković

 

Kada je reč o odrastanju u centru Beograda, Borko i Stefan pričali su o žestokim momcima, obračunima koji su se dešavali devedesetih.

- Odrastali smo u centru Beograda. Kao klinci smo imali san da napunimo Tašmajdan. Iza nas je dvadeset godina borbe, ozbiljnog preplitanja, rada i cimanja. Bilo je teško prvih godina, ali smo verovali u to da će se jednog dana isplatiti to što radimo. Rep nije samo da staviš kačket i napišeš pesmu. Rep je mnogo više od toga - naveo je Gligorijević. Na pitanje kako se snalaze u ulozi roditelja i da li im za rukom ide menjanje pelena, Borko je kroz osmeh odgovorio da konačno uživa u tome.

THCF

Foto: Vladimir Marković

 

- Moram da priznam da mi je u početku predstavljalo problem i imao sam neku vrstu straha kako ću se snaći sa ćerom. Nisam mogao tako lako i efikasno da promenim pelene, ali sam se s vremenom privikao i to radim kao iz šale. Kum je sa tim malo iskusniji, budući da ima dve devojčice - istakao je Vujičić. Šta su rekli u čuvenim „dandarama” iz kraja, ko će se sve pojaviti na njihovom koncertu 9. novembra u Hangaru, možete saznati u našoj emisiji „U ringu”, koja se emituje svakog petka u 20 sati na Alo! Jutjub kanalu.

THCF

Foto: Vladimir Marković

 

"Varali smo pre ženidbe"

Govoreći o momačkim danima, Stefan je otkrio da je bilo zanimljivih iskustava, kao i da je varao svoje partnerke da bi im se osvetio.

- Bilo je tu svega, patili smo, patili su i zbog nas. Umeo sam da varam iz osvete. Nikada prvi, ali ako mene prevari, prevarim i ja nju. To je sve sada ostalo iza nas, nama su sada naše supruge i deca na prvom mestu – s osmehom priča član grupe THCF. 

THCF

Foto: Vladimir Marković

 

"Bliski sa Bogdanovićem"

Bore i Stefan sa uživanjem pričaju o odnosu sa našim sportistima, rado se odazovu svakom njihovom pozivu da se pojave na čuvenom balkonu i zajedno sa reprezentativcima i građanima proslave sportske uspehe.

Kažu da su često u kontaktu sa košarkašem Bogdanom Bogdanovićem, njemu pošalju snimak sa nastupa kada uz stihove svi uglas pevaju „Igraj i pobedi”, a onda im Bogi uzvrati snimcima na kojima se zahvaljuje na podršci.

THCF

Foto: Vladimir Marković

 

"Reperi se prave da su gadljivi na lovu" 

Rep dvojac ne krije koliko im smeta licemerstvo koje godinama postoji na muzičkoj sceni.

- Biću malo oštriji. Svi oni koji su se povukli pred komercijalnijom muzikom pod izgovorom da su kul reperi su najveći lažnjaci i neradnici. Možete da čujete njihove glasove u reklamama velikih kompanija, te za belu tehniku i u raznim drugim angažovanjima gde se uzimaju ozbiljne pare od sponzora, tako da nema mesta priči o tome da su dosledni. Nisu gadljivi na pare, ako me razumete. Mi se ne takmičimo sa novim klincima, nema potrebe da se dokazujemo nikome i sada smo u fazi za koju je njima potrebno dosta godina, padova i ustajanja. S obzirom na to da se naši pevači ugledaju na američke repere koji u spotovima forsiraju skupocene satove, garderobu i automobile, treba da se ugledaju na iste te repere koji nikada ne zaboravljaju svoj geto i gladnu decu željnu da se igraju, treniraju, pevaju. Ovde se ne radi o srbovanju, radi se o tome da je čovek pucao u srpsko dete koje je nosilo badnjak upravo na Kosmetu. To su situacije gde treba da budemo složni i da stvorimo otpor i jasno kažemo da nećemo tako da živimo - kaže Borko.

Piše: Tanja Kovačević 

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading