Bora Đorđević
Foto: Printscreen/Printscreen

Mural posvećen Bori Đorđeviću, frontmenu kultnog benda "Riblja čorba", osvanuo je u Gornjem Milanovcu u Železničkoj ulici na jednoj od trafostanica.

Delo posvećeno rok legendi je rad Dositeja Obradovića, mladog Milanovčanina, budućeg studenta vajarstva, kome je ovo prvi mural takve vrste.

 

 

- Bora Đorđević dobio je grafit u Milanovcu, treći u Srbiji nakon smrti. Urađen iz poštovanja prema čoveku koji nije imao potrebu nikome lažno da se dopadne. Iz poštovanja prema tome što je decenijama u ime svih nas uporno dozivao anđela, dok anđeo na kraju nije pozvao njega. Kakav god bio, zauvek će ostati legenda koju je iznedrilo Srpsko podneblje. Iako nije među bezgrešnima, zauvek će ostati veliki - rekli su organizatori ovog grafita za GMinfo.

Ovaj mural predstavlja još jedno sećanje frontmenu Riblje Čorbe, čije su pesme obeležile generacije i ostavile veliki trag u muzičkoj istoriji.

"IME GLASNIJE OD SVAKOG KRIKA" 

Njegova sahrana održana je prošle subote, a sahranjen je u posebnoj aleji na Gradskom groblju u Čačku.

Nekoliko dana nakon njegove sahrane, fanovi dolaze na Borin grob i donose razne poklone.

Međutim, ono što je posebno privuklo pažnju jeste pismo koje je stajalo u korpi sa belim margaritama, a koje je napisao izvesni muškarac iz Novog Sada. 

Bora Đorđević

Alo

 

- Eto, našla se i tvoja slika na strani svakog nedeljnika i nije neka prilika, ali svom Čačku si ostao dika. Važniji od svakog lika, ime glasnije od svakog krika, ali eto, našla se i tvoja slika na strani svakog nedeljnika. Pomogao ti je sam Bog da budeš pod zelenom travom doma svog. Ovo nije oproštajna pesma, iako ti je večno "voljno", pisaću ti ja još, sad nisam imao papira dovoljno. P. S. Obećavam, biće patetično manje, samo mi je sad takvo stanje - glase stihovi, prenosi Kurir.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading