Haris i Melina
Foto: Alo/Foto: ATA Images

Haris Džinović, koji se pre nekoliko meseci razveo od dugogodišnje supruge Meline, danas se u prepodnevnim satima pojavio u Prvom osnovnom sudu kako bi se najverovatnije nastavio proces u borbi za vilu na Dedinju. 

Iako je kreatorka napustila kuću na Senjaku, još uvek nije poznato kome će ona pripasti, a to nije jedino oko čega će se supružnici sporiti.

Haris

Foto: Ataimages

 

Pevač je proteklih godina kupio stan u Parizu, vlasnik je kuće u Sarajevu, stana na Bežanijskoj kosi kao i vile na Senjaku koja je procenjena na 2 miliona evra.

Bivši supružnici poseduju luksuzne automobile, a Haris je finansirao i Melinin modni brend o čemu je i modna kreatorka sama svojevremeno pričala.

Haris Džinović i Melina Džinović

Foto: AnaSabotinovski

 

Melina se navodno nije pojavila na ročištu, a pevač je otkrio da nije raspoložen za razgovor. 

- Danas nisam ni za šta, još sam na sudu - rekao je Haris za "Blic", a onda na pitanje da li je reč o podeli imovine, pevač poručio da ne želi s medijima o tome da priča.

Haris, Melina

Foto: Alo.rs

 

Kreatorka može da dobije i vilu na Senjaku

Kako su pisali domaći mediji, Haris je sa Melinom podigao ogroman zajednički kredit za vilu na Senjaku u kojoj su donedavno živeli, a u kojoj pevač živi sa decom i dalje, dok se Melina preselila na drugu lokaciju.

Kako je objasnio advokat, imovina stečena u braku smatra se zajedničkom imovinom koja se deli u zavisnosti od doprinosa supružnika.

- Sticanje bilo koje imovine u braku smatra se zajedničkom imovinom, ali ne sa opredeljenim udelima, što znači da se imovina deli srazmerno doprinosu koji je supružnik, odnosno koji su supružnici imali u sticanju imovine. Naravno, supruga, odnosno majka, ima poseban doprinos u sticanju te imovine iz razloga što samo odgajanje i čuvanje dece i kućni poslovi, što uključuje kuvanje, peglanje, čišćenje i sve ostalo što čini poslove majke i vrsne domaćice, predstavlja poseban doprinos koji može kada se obračunava u brojkama i u samom startu iznositi oko nekih 15-20 procenata - rekao je advokat i dodao:

- Vezano za nekretnine koje su stečene u braku takođe važi rečeno – ko, koliko, kada, i od čega je kupio nekretnine i u kom obimu - zaključio je on.

BONUS VIDEO: 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading