Jelena Đoković
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen

Najbolji teniser svih vremena, Novak Đoković, svoju suprugu Jelenu upoznao je još u srednjoškolskim danima, tokom pohađanja Sportske gimnazije u Beogradu.

U to vreme, Jelena se aktivno bavila atletikom, gde je pokazala veliki sportski duh i strast prema takmičenju.

Jelena Đoković

Profimedia

 

Jelena Đoković je svoje školovanje nastavila u inostranstvu, a malo ko zna šta je završila.

Jelena Đoković je svoju akademsku karijeru započela na prestižnom univerzitetu Bocconi u Milanu, gde je stekla temelje u poslovnom obrazovanju.

Kasnije je nastavila usavršavanje i dogurala do doktorata na smeru „Luxury Management and Services“ na Internacionalnom univerzitetu u Monaku, koji je odbranila 2011. godine.

Jednom prilikom, Jelena je otkrila koliko stranih jezika govori, kao i koliko knjiga pročita na godišnjem nivou

- Pričam srpski, engleski, francuski i italijanski. Čitam 50 knjiga godišnje, ne uživam u audio knjigama, volim da čitam, volim stranice.. Moram da priznam da mnogo više čitam na engleskom jeziku. Veliki sam fan Harija Potera. Nadam se da ću u budućnosti imati prilike da naučim još jezika, to je uvek korisna stvar - rekla je tada.

Jelena je jednom prilikom otkrila da je njena porodica bankrotirala, nakon čega se majka borila da svojoj deci pruži kvalitetan život.

- Verujem da žene mnoge osobine steknu gledajući svoje roditelje, ponajviše majke. Moja majka je mene i sestru rano rodila, podizala nas je i sve vreme radila. Ništa joj nije bilo teško, lavovski se borila da nam omogući kvalitetan život i obrazovanje, u vrlo teškim uslovima - rekla je svojevremeno Jelena i istakla da joj je jako drago što je otac u svemu podržavao majku.

Alo! / Blic

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading