STARO SRPSKO JELO Krompir paprikaš sa junetinom iz rerne, provereno najbolji
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci:

  • 1 parče junetine bez kostiju, 300gr
  •  3 – 4 krompira
  • 1 glavica crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 1 paketić maslina, 150gr
  • 1 grančica ruzmarina
  • 4 kašike paradajz pirea
  • 1 veza peršuna
  • 1 / 2 mirođija
  • – so i biber po ukusu

Priprema:

Stavite junetinu u lonac sa vodom ( 1,5l ) i kuvajte 45 minuta.

Krompir za to vreme očistite i isecite na kockice pa stavite i on da se kuva 10 minuta u slanoj vodi.

Zagrejte 2 kašike ulja pa im dodajte sitno iseckan crni luk i beli i kada se luk prodinsta nekih 5 minuta dodajte ruzmarin.

Ostavite još minut, dva da zajedno se dinsta pa dodajte iseckanu junetinu i paradajz. Dinstajte 4-5 minuta uz mešanje.

Ocedite krompir i dodajte prethodnoj smesi.

Izmešajte pa dodajte onu supu u kojoj se junetina kuhala i masline.

Sve zajedno stavite u tepsiju ili glinenu posudu i stavite da se peče na 220 stepeni 40 minuta.

Servirajte toplo.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading