STARO SRPSKO JELO Krompir paprikaš sa junetinom iz rerne, provereno najbolji
Sastojci:
- 1 parče junetine bez kostiju, 300gr
- 3 – 4 krompira
- 1 glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- 1 paketić maslina, 150gr
- 1 grančica ruzmarina
- 4 kašike paradajz pirea
- 1 veza peršuna
- 1 / 2 mirođija
- – so i biber po ukusu
Priprema:
Stavite junetinu u lonac sa vodom ( 1,5l ) i kuvajte 45 minuta.
Krompir za to vreme očistite i isecite na kockice pa stavite i on da se kuva 10 minuta u slanoj vodi.
Zagrejte 2 kašike ulja pa im dodajte sitno iseckan crni luk i beli i kada se luk prodinsta nekih 5 minuta dodajte ruzmarin.
Ostavite još minut, dva da zajedno se dinsta pa dodajte iseckanu junetinu i paradajz. Dinstajte 4-5 minuta uz mešanje.
Ocedite krompir i dodajte prethodnoj smesi.
Izmešajte pa dodajte onu supu u kojoj se junetina kuhala i masline.
Sve zajedno stavite u tepsiju ili glinenu posudu i stavite da se peče na 220 stepeni 40 minuta.
Servirajte toplo.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)