Sastojci
Potrebno je:
- 400 g krompira
- 200 g šargarepe
- 250 g pečenog, neslanog, kikirikija
- 2 veća češnja belog luka
- 1 kašičica senfa
- 2 kašičice suvog biljnog začina
- 1/3 kašičice sveže, mlevenog bibera
Priprema
Krompir i šargarepu očistiti, iseći na manje komade i staviti u dublju posudu. Preliti vodom, da povrće bude pod vodom, i staviti da se kuva. Skuvano povrće, rešetkastom kašikom, izvaditi iz vode i ostaviti da se ohladi. Od vode, u kojoj se povrće kuvalo, odvojiti četiri, pune, kašike i ostaviti na stranu, a ostalo prosuti.
Kikiriki samleti. Povrće i mleveni kikiriki stavite u blender, kao i beli luk, senf, biber, suvi biljni začin i vodu, koja je odvojena (znači staviti pola mere povrća, pola mlevenog kikirikija, jedan čen belog luka, jednu kašičicu biozačina, pola kašičice senfa, pola mlevenog bibera i dve kašike vode).
Paštetu namazati na hleb i poslužiti sa kiselim krastavčićima.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)