Vanil torta sa jagodama - neodoljiv ukus leta!
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci
Za koru:

3 jajeta

3 kašike šećera
2 kašike brašna
1 kašika kakaoa
100 ml mleka

Fil 1:

6 dl mleka
150 g šećera
2 kesice pudinga od vanile
200 g putera
100 g bele čokolade

Fil 2:

300 g jagoda
10 g želatina u prahu
100 g šećera

Dekoracija:

300 g šlaga

Priprema

Umutiti belanca sa šećerom. Zatim dodavati jedno po jedno žumance muteći mikserom. Na kraju, varjačom umešati brašno i kakao. Sipati u okrugli pleh i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15 minuta. Pečenu koru preliti mlekom.
Sjediniti 500 ml mleka sa šećerom i staviti da proključa. Posebno umutiti ostatak mleka sa pudingom, pa sipati u ključalo mleko i kuvati dok se ne zgusne. Dodati belu čokoladu i mešati da se istopi. U ohlađen fil dodati puter i dobro sjediniti.
Izmiksati jagode, pa ih prokuvati sa šećerom. Želatin preliti sa 4 kašike hladne vode, kad nabubri dodati ga u fil i mešati dok se ne rastopi.
Koru premazati filom 1, pa naneti drugi fil 2.
Kada se ohladi i stegne, premazati umućenim šlagom.
Po zelji posuti rendanom cokoladom.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading