Vanil torta sa jagodama - neodoljiv ukus leta!
Sastojci
Za koru:
3 jajeta
2 kašike brašna
1 kašika kakaoa
100 ml mleka
Fil 1:
6 dl mleka
150 g šećera
2 kesice pudinga od vanile
200 g putera
100 g bele čokolade
Fil 2:
300 g jagoda
10 g želatina u prahu
100 g šećera
Dekoracija:
300 g šlaga
Priprema
Umutiti belanca sa šećerom. Zatim dodavati jedno po jedno žumance muteći mikserom. Na kraju, varjačom umešati brašno i kakao. Sipati u okrugli pleh i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15 minuta. Pečenu koru preliti mlekom.
Sjediniti 500 ml mleka sa šećerom i staviti da proključa. Posebno umutiti ostatak mleka sa pudingom, pa sipati u ključalo mleko i kuvati dok se ne zgusne. Dodati belu čokoladu i mešati da se istopi. U ohlađen fil dodati puter i dobro sjediniti.
Izmiksati jagode, pa ih prokuvati sa šećerom. Želatin preliti sa 4 kašike hladne vode, kad nabubri dodati ga u fil i mešati dok se ne rastopi.
Koru premazati filom 1, pa naneti drugi fil 2.
Kada se ohladi i stegne, premazati umućenim šlagom.
Po zelji posuti rendanom cokoladom.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
možda vas zanima
bakinakuhinja.rs/alo.rs/S.Ć.
Komentari (0)