Prste da poližeš: Napravite đuveč čiji ukus će vas oduševiti
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci i priprema: 

  • 2 velike glavice luka (oko 350 gr.)
  • 900 gr. paprike (neka budu mesnate, crvene, žute..) 
  • 2 veća paradajza (500 gr.) 
  • 200 - 300 gr. pilećeg belog mesa 
  • 200 gr. pirinča
  • 100 ml. ulja 
  • oko 100 ml. vode (možda i više) 
  • malo celerovog lišća 
  • so po ukusu

Luk iseckajte pa propržite na ulju, dodajte iseckano meso. Čim meso pobeli ubacite papriku i krčkajte desetak minuta. Dodajte i isečen paradajz, poklopite i ostavite opet deset minuta.

Kada je povrće pustilo svoj sok, ubacite opran pirinač, vode koliko je potrebno (ne mnogo) poklopite i nastavite kuvati uz povremeno mešanje. Pririnač treba da omekša i pokupi tečnost ali jelo treba da ostane fino, sočno. Pred kraj se posoli i doda iseckano lišće. Prijatno.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading