Ukusno jelo iz rerne: Zapečeni krompir sa tunjevinom
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci i priprema:

  • oko 1 kg. oguljenog krompira 
  • 200 gr. tunjevine (sitne ili krupnije)
  • 1 sveža paprika (ja sam stavila iz zamrzivača)
  • 1 srednja glavica crnog luka 
  • 1 čen belog luka 
  • 100 ml. ulja 
  • šaka peršunovog lišća 
  • 1 kašičica suvog začina 
  • 1 kašika sitne crvene paprike 
  • malo bibera
  • 100 gr. majoneza (posnog ako postite) 
  • 2 ravne kašike brašna
  • 100 ml. vode (još je potrebno oko 300 ml. vode da se stavi u krompir) 
  • so

Sitno iseckan luk i papriku kratko propržite na ulju. Sklonite sa ringle pa umešajte začine i tunjevinu. Krompir isecite na kolutove, posolite i ređajte u podmazanu tepsiju ili vatrostalnu posudu.

Na polovinu krompira istresite fil pa prekrijte drugom polovinom krompira. Prelite vodom tek toliko da prekrije krompir, poklopite ili stavite foluju pa pecite na 230-240 stepeni oko 30 minuta. Za to vreme izmešajte majonez, brašno, 100 ml. vode sa iseckani peršunom i belim lukom.

Prelite preko pečenog krompira i vratite u rernu da se zapeče oko 15 minuta. Uz ovo jelo poslužite salatu i uživajte u ukusima.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading