Ukusno jelo iz rerne: Zapečeni krompir sa tunjevinom
Sastojci i priprema:
- oko 1 kg. oguljenog krompira
- 200 gr. tunjevine (sitne ili krupnije)
- 1 sveža paprika (ja sam stavila iz zamrzivača)
- 1 srednja glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- 100 ml. ulja
- šaka peršunovog lišća
- 1 kašičica suvog začina
- 1 kašika sitne crvene paprike
- malo bibera
- 100 gr. majoneza (posnog ako postite)
- 2 ravne kašike brašna
- 100 ml. vode (još je potrebno oko 300 ml. vode da se stavi u krompir)
- so
Sitno iseckan luk i papriku kratko propržite na ulju. Sklonite sa ringle pa umešajte začine i tunjevinu. Krompir isecite na kolutove, posolite i ređajte u podmazanu tepsiju ili vatrostalnu posudu.
Na polovinu krompira istresite fil pa prekrijte drugom polovinom krompira. Prelite vodom tek toliko da prekrije krompir, poklopite ili stavite foluju pa pecite na 230-240 stepeni oko 30 minuta. Za to vreme izmešajte majonez, brašno, 100 ml. vode sa iseckani peršunom i belim lukom.
Prelite preko pečenog krompira i vratite u rernu da se zapeče oko 15 minuta. Uz ovo jelo poslužite salatu i uživajte u ukusima.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)