Ukusno i brzo jelo: Zapečeni prokelj sa krompirom i kobasicom
Sastojci i priprema:
- 450 gr. prokelja
- 400 - 500 gr. krompira
- 150 gr. juneće kobasice
- 3 čena belog luka
- 50 ml. ulja
- 1 kašika suvog začina
- malo bibera
- šolja vode
Za preliv:
- 400 gr. kisele pavlake
- 30 ml. ulja
- 100 gr. kukuruznog brašna
- 2 jaja
- peršunovo lišće
- 50 ml. vode
- pola kašike suvog začina
- malo bibera
Prokelj operite i isecite na polovine, krompir na kocke, beli luk sitno. Prokelj i krompir izdinstajte na ulju i vodi oko desetak minuta, dodajte začine, beli luk, kobasicu pa još koji minut dinstajte.
Preručite u vatrostalnu posudu ili tepsiju koju ste predhodno namazali uljem.
Umutite jaja i pavlaku, dodajte brašno, ulje, vodu, začine, iseckano peršunovo lišće. Ovim prelivom prekrijte povrće i odmah stavite u vrelu rernu da se peče oko 30 - 35 minuta na 230 - 240 stepeni.
Uživajte u odličnom obroku dok je topao, poslužite uz sezonsku salatu ili turšiju, kajmak, pavlaku, krišku sira. Prijatno.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
možda vas zanima
Piše: Zvezdana Ljubenković, spec. nutricionizma i dijetetike, "Master Physical"
MALO ZELENO, A SNAŽI ORGANIZAM Prokelj je odličan za jak imuntet i zdrave kosti
Piše: Zvezdana Ljubenković, spec. nutricionizma i dijetetike, "Master Physical"
Komentari (0)