Ukusno i brzo jelo: Zapečeni prokelj sa krompirom i kobasicom
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci i priprema:

  •  450 gr. prokelja
  •  400 - 500 gr. krompira
  •  150 gr. juneće kobasice
  •  3 čena belog luka
  • 50 ml. ulja
  •  1 kašika suvog začina
  •  malo bibera
  •  šolja vode

Za preliv:

  •  400 gr. kisele pavlake
  •  30 ml. ulja
  •  100 gr. kukuruznog brašna
  •  2 jaja
  •  peršunovo lišće
  •  50 ml. vode
  •  pola kašike suvog začina
  •  malo bibera

Prokelj operite i isecite na polovine, krompir na kocke, beli luk sitno. Prokelj i krompir izdinstajte na ulju i vodi oko desetak minuta, dodajte začine, beli luk, kobasicu pa još koji minut dinstajte.

Preručite u vatrostalnu posudu ili tepsiju koju ste predhodno namazali uljem.
Umutite jaja i pavlaku, dodajte brašno, ulje, vodu, začine, iseckano peršunovo lišće. Ovim prelivom prekrijte povrće i odmah stavite u vrelu rernu da se peče oko 30 - 35 minuta na 230 - 240 stepeni.

Uživajte u odličnom obroku dok je topao, poslužite uz sezonsku salatu ili turšiju, kajmak, pavlaku, krišku sira. Prijatno.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading