Neodoljivi hrskavi zalogaji: Napravite prokelj na malo drugačiji način
Foto: Shutterstock

POTREBNO:

  • ½ šolje brašna
  • so i biber
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 2 jaja
  • 1 šolja prezli (mrvica hleba)
  • ½ šolje narendanog parmezana
  • 3 kašike putera
  • 450 g prokelja
  • morska so
  • 1/3 šolje majoneza
  • 2 kašike senfa
  • 1 limun, presečen na pola
  • seckani sveži vlašac

PRIPREMA:

Zagrejati rernu do 250 stepeni. Pleh obložiti papirom za pečenje. Uzeti tri plitke, široke posude. U prvoj pomešati brašno, so, biber i beli luk u prahu. U drugoj umutiti jaja. U trećoj pomešati prezle, parmezan i otopljeni puter. Radeći u serijama uvaljati prokelj prvo u mešavinu sa brašnom, potom u onu sa jajima i na kraju sa prezlama.

Tako pripremljen prokelj poređati na pleh. Peći u rerni dok ne porumeni, uz povremeno mešanje, oko 20 minuta. Kada su zalogaji prokelja gotovi, posoliti ih po ukusu morskom solju. Za pripremu dresinga u posudi srednje veličine pomešati majonez, senf i sok od polovine limuna. Ostatak limuna iseći na kriške.

Pri serviranju staviti prokelj na tanjire, dekorisati vlašcem i kriškama limuna. Preliti ili ostaviti u zasebnoj posudi dresing sa limunom.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading