Lagano i hranljivo: Pečeni prokelj sa parmezanom
Foto: Shutterstock

POTREBNO:

  • 700 g prokelja, opranog i isečenog na pola
  • 2 kašike neslanog putera, istopljenog
  • 2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • ¾ šolje narendanog parmezana
  • so i sveže mleveni crni biber

PRIPREMA:

Zagrejati rernu do 220 stepeni. Po plehu za pečenje poprskati sprej protiv lepljenja. Zatim poređati prethodno opran prokelj presečen na pola.

Po njemu posuti mešavinu maslinovog ulja i istopljenog putera, kao i polovinom količine sira, pa sve obilno začiniti biberom i solju. Promešati i ravnomerno rasporediti po plehu.

Peći u rerni dok prokelj ne omekša i ne dobije zlatno smeđu boju, oko 20 minuta. Po potrebi na pola pečenja promešati. Kada je prokelj pečen, posuti ga ostatkom sira i dodati još bibera po ukusu. Služiti odmah.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading