Topi se u ustima: Pita sa tikvicama sirom i grizom
Sastojci i priprema:
- 5 jaja
- 600 gr. tikvica
- 1 manja šargarepa
- 1 čen belog luka
- pola veze peršunovog lišća
- 3 - 4 kašike kisele pavlake
- 250 gr. feta sira
- 60 gr. belog brašna
- 100 gr. pšeničnog griza
- 1 kašičica soli (može i više)
- malo bibera
- 1 dcl. ulja
- prašak za pecivo
- 100 gr. kačkavalja (ne mora)
Uključite rernu na 180 stepeni, tepsiju podmažite uljem i pospite sa 2 kašike griza.
Tikvice operite i iseckajte na sitne kockice, šargarepu izrendajte na najsitnije, peršunovo liše takođe usitnite.
Umutite cela jaja, dodajte ulje, iseckano povrće, začine i iseckan beli luk. Potom dodajte sir, rukom ga izmrvite, pa brašno, griz, pavlaku i prašak za pecivo.
Kada ste sve sastojke izmešali izručite u spremnu tepsiju i pecite oko 45 minuta.
Na pečenu pitu izrendajte sir i poslužite toplu.
Prijatno.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)