Poseban sos: Napravite najukusnije šnicle
Foto: Youtube/Printscreen


Sastojci i priprema:

  •  800 gr. šnicli (pilećih, junećih..)
  •  4 jaja
  • 150 gr. brašna
  •  150 gr. prezli (hlebne mrvice)
  •  so
  •  biber
  •  ulje za prženje (može i mast)

SOS:

  •  200 ml. vode
  •  100 ml. vorčester sosa
  •  2 kašike soja sosa
  •  100 gr. kečapa (manja kesica)
  •  pola veze peršunovog lišća
  • kašika iseckane ljute ili slatke paprike

Šnicle posolite, pobiberite i ,,istucite" čekićem za meso. Uvaljajte u brašno, umućena jaja (malo ih posolite), prezle. Pržite u dubokom ulju, kojeg prvo jako zagrejete pa smanjite da bi se pržilo na umerenoj temperaturi.

Piletinu (ćuretinu)pržite kraće a junetinu i druga mesa duže da bi iznutra fino omekšalo.

Vadite ih na papirnu salvetu da se ocede od viška ulja (ili druge masnoće)..
Sada napravite sos (jedan od omiljenih :D)...U tiganj (šerpu) stavite vodu, vorčester sos, soja sos, kečap, iseckan peršun i papričicu..Prokrčkajte najduže minut pa ubacite šnicle (ne mogu sve da stanu). Par sekundi s jedne i par sekundi s druge strane u sosu krčkati pa vaditi na tanjir.

Tako do kraja. Sosa ne ostane u tiganj, bude baš potaman za ovu količinu šnicli.
I to je to. Uz bareni ili prženi krompir, rižoto, salatu..to je baš jedan preukusan ručak. Prijatno!
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading