TOLIKO DOBRA, DA PAMET STANE Slana, lenja pita od kukuruznog brašna, za one koji znaju šta valja
Slana lenja pita od kukuruznog brašna, sastojci:
2 komada jaja
2 dl kisele vode
0,5 dl ulja
1/2 praška za pecivo
1 /2 kašičice soli
1 kašika lanenog semena
250 grama kukuruznog brašna
150 grama pšeničnog brašna
Za fil:
1 dl ulja
1 veći struk praziluka
300 grama očišćene blitve
1 kašika sušenog povrća
1 jaje
200 grama tvrdog domaćeg kravljeg sira
1 kašika pečenog susama
Slana lenja pita od kukuruznog brašna, priprema:
Umutite jaja, dodajte: jogurt, kiselu vodu, so i ulje, ponovo mutite viljuškom još nekoliko minuta.
Oba brašna sa praškom za pecivo i semenom lana, dobro promešajte da se sjedine.
U masu sa jajima, lagano mešajući dodajte brašno. Dobićete žitku masu koju ćete kutlačom sipati u podmazan pleh. Sipajte pola pripremljene mase.
Zagrejte ulje u tiganju, dodajte na kolutove narezan praziluk. Malo propržite, dodajte na trakice narezanu očišćenu i opranu blitvu i sušeno povrće. Dinstajte desetak minuta.
Sklonite sa vatre, umešajte jaje i narendani sir. Dodajte susam i sve mešanjem sjedinite.
Pleh sa razlivenim testom stavite u zagrejanu rernu i zapecite desetak minuta. Izvadite pleh i rasporedite preko testa pripremljeni, prohlađeni fil. Odozgo razlijte drugu polovinu testa.
Ponovo vratite u rernu i pecite na 200 stepeni još petnaestak minuta.
Pečenu pitu prekrijte platnenom salvetom i ostavite da se malo prohladi.
Secite u oblicima po vašoj želji i poslužite.
Uz ovu pitu poslužite kiselu pavlaku.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)