BAKLAVA SA KOKOSOM: Ovako nešto do sada niste probali, odlična ideja za slavsku trpezu
Baklava je tradicionalna poslastica koja je nezaobilazna na zimskim slavama.
Može se praviti sa orasima, keksom, makom, šljivama, a sada i sa kokosom. Kombinacija je bezbroj, ali je ukus jednako savršen koju god da odaberete.
Sastojci:
kore za pitu
3 jaja
1 šolja (šolja od 200ml) šećera
1 šolja ulja
1,5 šolja jogurta
1 kesica prašaka za pecivo
200 g kokosovog brašna
Preliv:
800 ml vode
600 g šećera
2 kesice vanilin šećera
Priprema:
Skuvati preliv kako bi se malo ohladio.
Umutiti jaja i šećer žicom, dodati ulje, jogurt, kokosovo brašno, prašak za pecivo, sve sjediniti.
Stavite jednu koru, premazati sa nekoliko kašika fila, stavite drugu koru i premazati je filom, staviti i treću premazati i urolati.
Ređati u pleh, premazan uljem.
I tako sa ostalim korama dok se ne potroše i peći na 200 stepeni dok ne porumeni.
Toplu baklavu preliti prohlađenim sirupom.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
možda vas zanima
alo.rs/eklinika/Lj.Č.
Komentari (0)