Ukus koji ćete obožavati: Piletina u belom sosu
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 500 g pilećeg belog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • ulje
  • so
  • mešavina začina
  • biber
  • šaragarepa
  • 200 g testenine
  • 1-2 kašike brašna
  • kisela pavlaka

Priprema:

Prvo u tiganju zagrejati ulje, a nakon toga u to dodati sitno iseckan luk i šargarepu. U te sastojke dodavati po malo vode kako bi se sve to lepo izdinstalo.

Nakon toga dodati 1-2 kašike brašna, i sve to neprestano mešati i dodavati vode u zavisnosi od toga kakvu gustinu želite da postignete. Zatim staviti kiselu pavlaku i nastaviti da mešate.

U drugom tiganju propržiti i belo meso iseckano sitno na kockice, a zatim ga dodati u sos koji na drugoj vatri pripremate. I nastavite dalje da mešate.

Dodajte malo soli, bibera i mešavinu začina.

U poslednjih 7 minuta pripreme sosa, skuvajte testeninu i vaše jelo je gotovo.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading